Hlavní obsah

Nad 500 Kč: Dražší kosmetika, za kterou jsme ochotné utrácet

Foto: Indigo Photo Club, Shutterstock.com

Foto: Indigo Photo Club, Shutterstock.com

Reklama

Než vyrazíte pro nový make-up nebo se rozhodnete investovat do séra proti vráskám, přečtěte si naše redakční tipy na kosmetiku, kterou máme osvědčenou. Patří do té dražší kategorie, od 500 Kč výš, ale vážně za to stojí!

Článek

V nepřeberném množství kosmetických novinek je těžké se vyznat, zvláště když nechcete bezhlavě utrácet stovky až tisíce. Naše tipy na levnou kosmetiku jsme vám už sepsali. Nenecháme si ale pro sebe ani redakční tipy na kosmetiku z dražší kategorie, která opravdu funguje. Jaké krémy, korektory, make-upy nebo parfémy zbožňujeme u nás v redakci?

Sérum proti vráskám

Noční sérum proti vráskám pomáhá sjednotit tón pleti a udržovat ji hebkou a rozjasněnou. Nanáší se na vyčištěnou pleť, předtím než nanesete krém.

„Sérum miluji, protože ráno po probuzení mám vždy pleť vypnutou, krásně voní a stačí ho jen kapička. Ženy po čtyřicítce – doporučuji!“ – Sabina Trnková, šéfeditorka.

Foto: Archiv firmy

Sérum Advanced Night Repair Synchronized Recovery, Estée Lauder, 2130 KčFoto: Archiv firmy

Denní krém jako lifting 

Zdá se vám matcha v krému jako podivný nápad? Ne tak úplně – stejně jako vaši mysl dokáže nakopnout i pleť. V kombinaci s dalšími rostlinnými výtažky pleti poskytuje efekt liftingu, zpevňuje ji a vyhlazuje.

„Patří mezi mé nejoblíbenější kosmetické pomocníky, protože pokožka je hydratovaná a vypnutá bezprostředně po aplikaci. Navíc díky zelenému odstínu sjednotí pleť ještě před nanesením make-upu.“ – Karin Šnýdrová, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Krém na obličej Matcha Tea Ultra-Firming, Teaology, 1225 KčFoto: Archiv firmy

Řasenka pro dlouhé řasy

Sháníte řasenku, která vám dokáže krátké řasy proměnit v dlouhé jako u mrkací panenky a ještě se přes den nebude rozmazávat? Už jste ji našli!

„Možná vám to může připadat jako zhůvěřilost, kupovat si řasenku za 800 korun, ale jakmile ji jednou vyzkoušíte, pochopíte. Skutečně řasy zahustí a prodlouží a dosáhnete toho navíc pouze pár tahy řasenkou. Kromě toho vydrží celý den a vůbec se nedrolí.“ – Marie Irová, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Prodlužující řasenka Double Wear, Estée Lauder, 860 KčFoto: Archiv firmy

SOS pro pupínky

Problematická pleť  v dospělosti není nic výjimečného. Pokud vás trápí pupínky, mastnější pleť a prostě celkově vás zlobí, tohle je přesně ta denní péče, kterou může potřebovat. Hodí se i pro citlivou pleť.

„Je to jedna z mála věcí, která mi fakt pomáhá na pupínky. A i když je to produkt na akné, tak nevysušuje, jako podobné krémy tohohle typu.“ – Marianna Bartková, fotoeditorka

Foto: Archiv firmy

Denní péče Normaderm, Vichy, 489 KčFoto: Archiv firmy

Parfém, který drží

Parfém s názvem „Decadence“ je příběhem o touze nežít podle pravidel. Vůně je sladká, dřevitá a smyslná a hodí se na večerní události. (Už jste viděli jarní novinky mezi parfémy?)

„Obecně jsem ochotná za parfémy utrácet, ale tenhle je naprosto boží. Voní krásně, je výrazný, ale zároveň ne těžký, a vydrží opravdu dlouho.“ – Lucie Müllerová, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Decadence, Marc Jacobs, 3160 KčFoto: Archiv firmy

Olej pro hebkou pokožku

U olejů je skvělé, že mohou mít multifunkční použití – od obličeje a vlasů až po tělo, jako tento zlatý od Nuxe. Má přízvisko suchý, takže by se měl lépe vstřebávat, a obsahuje směs olejů – mandlový, makadamiový nebo arganový, a vitamin E, který funguje jako antioxidant. Obecně oleje nanášejte vždy na vlhkou pokožku, díky tomu uzamknou v kůži vlhkost a bude vyživená i hydratovaná.

„Zachrání mě, když mám suchou kůži, ale i konečky vlasů – voní, nemastí, kůže je po něm krásně vláčná a snad mám i pocit, že vrásky mizí.“ – Renata Vyšínová, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Zázračný olej Huile Prodigieuse, Nuxe, 650 KčFoto: Archiv firmy

Šampon pro poškozené vlasy

Regenerační šampon a kondicionér se hodí pro vlasy slabé, nepoddajné a hodně namáhané. Výrobky obsahují výtažek z kaviáru a speciální technologii, která dokáže poškozený vlas zacelit.

„Po umytí tímto šamponem a kondicionérem jsem poznala, co jsou to opravdu hydratované vlasy. Jsou krásně hebké, méně se lámou a víc lesknou. Prostě jsou zase zpět ve formě.“ – Lucie Houdková, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Šampon a kondicionér Caviar Restructuring Bond Repair, Alterna, 1450 Kč (cena za oboje)Foto: Archiv firmy

Kouzelný make-up 

Perfect C je krémový make-up, který se zabarví až na pleti podle vašeho odstínu. Hodí se pro tmavší typy a v létě, kdy je pleť opálená, protože umí dodat pleti barvu. Také ho nejvíce ocení ty z vás, které trápí nějaké nedostatky, jako občasné pupínky, hyperpigmentace nebo vrásky. Dokáže pleť sjednotit, vypnout a zároveň hojit drobné záněty. Takže zkrášluje, ale také pečuje.

„Krém má hutnější konzistenci, ale na pleti ho pak vůbec necítíte, prostě vám nepřijde, že na sobě máte vůbec make-up. Přesto dokáže zakrýt nedokonalosti a vytáhnout barvu, takže člověk vypadá prostě lépe a drží mi celý den.“ – Pavla Drlíková, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Make-up Perfect C, Natinuel, 975 KčFoto: Archiv firmy

Korektor pod oči

Jestli je nějaký korektor ikonický, je to právě ten od Yves Saint Laurent. Produkt se nanáší šikovným štětečkem a můžete ho dát kamkoli, kde chcete, aby byla pleť rozjasněná (pod obočí, nad lícní kosti, nad zobáček rtu, na kořen nosu). Největší využití ale má pod očima na tmavé kruhy, které spolehlivě zamaskuje a projasní pohled.

„Protože mám od smíchu vrásky kolem očí a zároveň dost kruhy pod očima, většina korektorů se mi slévala do těch jemných linek, takže jsem sice neměla kruhy pod očima, ale zato byly dost vidět vrásky. S jemnou texturou od Yves Saint Laurent se mi to nestává a skvěle se štětečkem nanáší.“ – Zuzana Kozubková, redaktorka

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující korektor Touche Éclat, Yves Saint Laurent, 1070 KčFoto: Archiv firmy

Pokud tipů na kosmetiku nemáte dost, podívejte se na redakční testování pudrových a krémových tvářenek, micelárních vod nebo suchých šamponů.

Reklama

Načítám