Hlavní obsah

Nalepená prsa i vyšší čelo: Jak se Lily James proměnila v Pamelu Anderson

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Lily James se dokázala parádně proměnit v ikonickou blondýnku Pamelu Anderson. Přečtěte si, kolik času trávila každé ráno v maskérně a jak dlouho musela držet dietu a posilovat, aby docílila ikonických tvarů, jimiž legendární sexbomba oslňovala v devadesátkách.

Článek

Nová minisérie Pam & Tommy (Hulu, 2022) vypráví příběh bouřlivé love story Pamely Anderson (54), hvězdy legendárního seriálu Pobřežní hlídka (1989–2001), a bubeníka kapely Mötley Crüe Tommyho Leea (59).

Osmidílný dramatický seriál se odehrává v 90. letech, kdy dvojice čelila obrovskému skandálu. Při krádeži jim byla z domácího sejfu odcizena kazeta s jejich sexuálními hrátkami, dostala se na veřejnost a začala se nezadržitelně šířit internetem. Nostalgická podívaná vám ukáže, jak tato událost ovlivnila slavné manželství.

Hlavní roli si zahrála Lily James (33), i když blonďaté sexbombě není vůbec podobná! Pojďte se podívat, co všechno maskéři dokážou a jakým chameleonem tahle herečka umí být.

Z Popelky Pamelou

Lily James je britská herečka, která se proslavila zejména rolí ve filmové pohádce Popelka (2015) a také jako mladá Donna v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again (2018). Blond vlasy jí sluší, ale přece jen málokdo by si ji dokázal představit jako prsatou plavčici a nejfotografovanější ženu světa. Pameliny objemné odbarvené vlny, tenké tmavé obočí a dohněda opálená silueta se staly (nejen) americkým ideálem krásy na dlouhá léta. Jak tohoto looku dosáhla Lily James?

Foto: Profimedia.cz

Lily James jako Popelka, mladá Donna Sheridan a jako Pamela AndersonFoto: Profimedia.cz

Trénink on-line

Klíčová byla fyzická příprava, která začala šest měsíců před natáčením. A asi nepřekvapí, že tréninky pod vedením profesionála absolvovala v době pandemie Lily James on-line a z obýváku si udělala malé fitko. Nešlo o žádný zázračný program, ale o staré dobré cviky od výpadů, dřepů a mrtvého tahu až po posilování s činkami.

Ruku v ruce s cvičením šlo i stravování. Herečka měla jídelníček upravený tak, aby trochu hubla, ale zároveň aby jí přibývala svalová hmota. Nejraději cvičila ráno, a proto přestala pít alkohol – měla tak hned na začátku dne elán na trénink. Postavu si pak udržovala i během natáčení seriálu, kdy trénovala čtyřikrát týdně.

K přípravě na roli patřilo i studium Pameliny mimiky, gestikulace a intonace – i to Lily James zabralo půl roku.

Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson a Tommy Lee v roce 1995 a Lily James a Sebastian Stan (39), kteří je ztvárnili v novém seriáluFoto: Profimedia.cz

Sexbombou na počkání

Proměna v Pamelu Anderson přímo pro natáčení zabrala vždy okolo čtyř hodin a pracovalo na ní několik členů týmu. Nástup do maskérny měla herečka v půl čtvrté ráno a během příprav si pouštěla devadesátkové písničky nebo rozhovory s Pamelou Anderson: představovalo to pro ni jistý druh meditace, kdy se ladila na svůj herecký výkon.

Zásadní roli v proměně sehrála umělá prsa, ale těmi to samozřejmě nekončilo. Velkou službu odvedli maskéři – například pomocí silikonové masky vytvořili Lily James vyšší čelo – a také make-up: oči pořádně zvýrazněné černou tužkou, metalické stíny a modré kontaktní čočky. Nemohla chybět ani nude rtěnka orámovaná výraznou konturkou, tak typická pro 90. léta.

Celý look byl dotvořen sestříhanou a bohatou hřívou. Jak jí dosáhnout? Barry Lee Moe, hlavní kadeřník seriálu, dostával do paruky objem pomocí velkých natáček a texturizačních sprejů.

Foto: Profimedia.cz

Poznali byste, že se za blond parukou, modrými kontaktními čočkami a typickým devadesátkovým make-upem skrývá Lily James?Foto: Profimedia.cz

Ikonou naposledy

Navzdory výbornému castingu, skvělému umu maskérů i hereckým výkonům jsou na minisérii rozporuplné reakce, což je dáno především ožehavým tématem a také tím, že projekt nebyl schválen skutečnými aktéry. Sama Pamela Anderson se od seriálu distancuje a plánuje odvyprávět příběh svými slovy.

Lily James se vyjádřila, že přestože to byla ohromná zkušenost, vcítit se do další ikony neplánuje. Být Pamelou pro ni byla obrovská výzva a zodpovědnost, kterou, co se vzhledu týče, zvládla na jedničku a kritika ocenila i její herecký výkon.

Foto: Profimedia.cz

Lily James jako Pamela Anderson. Na její výkon pějí kritici i diváci ódyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám