Článek
Postup
Krok 1: Prolisovaný česnek, sůl, trochu čerstvě namletého pepře, papriku, špetku chilli a tymián nebo jinou oblíbenou bylinku rozmíchejte s takovým množstvím oleje, aby vznikla jednotná pasta.
Krok 2: Sýr rozpulte (či rozčtvrťte), potřete směsí a znovu spojte. Cibuli pokrájejte na půlkolečka.
Krok 3: Na dno vymyté skleničky dejte polovinu cibule, přidejte sýr, bobkový list a snítku bylinky (pro efekt můžete přidat i chilli papričku), překryjte cibulí, zasypejte pepřem a zalijte olejem tak, aby bylo vše ponořeno.
Krok 4: Budete-li skleničky skladovat v lednici, můžete sýr připravit až týden předem, mimo ni pak počítejte asi se třemi dny.
Tip, jak si usnadnit práci: Sýry promažte hotovým pestem (třeba z medvědího česneku), paprikovým ajvarem nebo harissou. Další variantou jsou utopenci, které můžete připravit i dva týdny předem (ověřte, že nemáte mezi hosty žádné vegetariány...).
Balíček „na ráno poté“: Připravte dárkové taštičky nebo balíčky se vším potřebným pro kamarády trpící kocovinou. Ráno vám budou víc než vděční! Ke skleničce se sýrem přibalte lahev vody (koly, piva...), šumák s vitaminem C, prášek na bolest hlavy, sluneční brýle nebo třeba mátový bonbon pro svěží dech.
Jako první pomoc funguje také zavařené maso. To už jste zkoušeli?