Hlavní obsah

Nejkrásnější sandálky 2022: Nosí se v různých barvách, na stabilním podpatku i se zajímavým zdobením

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sledujete předpověď počasí každé ráno, jen abyste zjistily, jestli už je to konečně na sandálky? Zpříjemněte si čekání na letní teploty studováním nových trendů. Kterým párům byste v botníku ochotně uvolnily místo?

Článek

Koketujete s myšlenkou, že byste si pořídily nový pár (nebo i páry) sandálků? Anebo se jen chcete mrknou, co je ve světě letní obuvi nového? Ať je to jakkoli, znát aktuální módní trendy není nikdy na škodu. Ale než nakonec vklouznete do (nových či starých) sandálů, ujistěte se, že je vaše pedikúra tip top. A pokud přece jen máte ještě na čem pracovat, zůstaňte zatím u lodiček nebo tenisek a naordinujte si domácí ošetření nohou.

1. Výrazné barvy jako hlavní trend

Před výraznými barvami letos nebude úniku, ledaže byste se obchodům vyhýbaly obloukem. Sandálky vás budou z regálů lákat už na dálku a jen těžko spočítáte všechny odstíny, do kterých se vybarvily. Neony, jemné pastely, žlutá, zelená, oranžová nebo meruňková – jen si vybrat! Výhodou je, že takové botky fungují jako výrazný doplněk, takže když je přidáte k jednoduchému outfitu, rozhodně zaskórujete.

Foto: Archiv firem

Zleva: Högl, 3999 Kč. Steve Madden, 2599 Kč, prodává HumanicFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 599 Kč. Jenny Fairy, 849 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Steve Madden, 2399 Kč, prodává Humanic. Högl, 3699 KčFoto: Archiv firem

2. Stabilní podpatky

Všechny to známe – na boty s jehlovým podpatkem se dobře dívá, ale v průběhu dne vám několikrát probleskne hlavou, jestli jste si přece jen neměly obout něco pohodlnějšího. Vysoké páry samozřejmě mohou mít v botníku svoje místo, na všední dny jsou nicméně výrazně vhodnější sandálky se stabilním nižším podpatkem. A právě ty se naštěstí letos nosí ve velkém.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 2490 Kč. Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 1799 Kč, prodává Modivo. Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 2290 Kč. Charles & Keith, 1210 KčFoto: Archiv firem

3. Řetězy a řetízky

Jejich parketou už nejsou jen ucha kabelek a doplňky. Řetězy i slabší řetízky se přesunuly také na boty a společně jim to funguje na výbornou. Hledáte sandálky se zajímavým detailem, s nimiž byste ohromily i na večírku? Právě jste je našly.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 999 Kč. Alohas, 3521 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 799 Kč. Marks & Spencer, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Aldo, 2079 Kč, prodává About You. Stradivarius, 999 KčFoto: Archiv firem

4. Šňůrky a zavazování

Nenechte se zmást množstvím šňůrek – vázání podobných botiček nespolkne zdaleka tolik času a energie, jak se na první pohled může zdát. Sandály zašněrované kolem kotníku se z podstaty věci hodí primárně k módním zkráceným délkám, influencerky je ale nosí i ke klasickým kalhotám nebo džínům. Pokud nosíte volnější nebo alespoň rovné nohavice, zkuste to stejně a šněrování jednoduše veďte přes spodek kalhot.

Foto: Archiv firem

Zleva: Alohas, 2566 Kč. Kazar, 2790 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 1449 Kč, prodává About You. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 1399 Kč. Public Desire, 729 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Načítám