Hlavní obsah
3,1
(153)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také se vždycky cítíte skoro provinile, když používáte listové těsto? A pak nechápavě kroutíte hlavou, když rychlovky z něj připravené mizí ze stolu jako první? Jahodové koláčky s tvarohem jsou toho jasným důkazem. Hotové je máte za chvilku a zapráší se po nich snad ještě rychleji.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 1 plát listového těsta
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 500 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce hnědého přírodního cukru
Článek

Postup

01.

Těsto vybalte, rozřízněte na 8 obdélníčků a nožem si naznačte asi centimetrové okraje.

02.

Tvaroh prošlehejte s vanilkovými cukry (nebo klasickým cukrem s trochou extraktu) a žloutkem a natřete na plátky těsta. Pokud by se vám zdál tvaroh moc řídký, můžete vmíchat asi lžíci kukuřičného škrobu.

03.

Okraje těsta potřete bílkem a posypejte hnědým cukrem.

04.

Pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Před podáváním nechte 15 až 20 minut vychladnout.

05.

Obložte plátky jahod a servírujte. Pro extra svěží verzi jahody promíchejte s trochou cukru a najemno nasekanou mátou.

Tip: Stejně dobře jako tvaroh vám poslouží žervé. Ovoce dávejte dle sezony – klidně i mandarinky, kiwi nebo v létě borůvky. Tvrdší ovoce jako jablka můžete dát zapéct spolu s tvarohem.

Reklama

Načítám