Hlavní obsah

Neřekl „Miluji tě“? 7+1 důvod, proč muži s vyznáním otálí

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste spolu nějaký ten pátek, je vám s ním báječně a začínáte mít pocit, že jste našla toho pravého. Jenže! On ještě neřekl ta dvě kouzelná slůvka, která potvrdí, že oba cítíte totéž. Je „miluji tě“ opravdu tak důležité? A z jakých důvodů muži s vyznáním lásky váhají?

Článek

Začátky nového vztahu? To jsou motýli v břiše, těšení se na každou společnou chvíli a nejistota z toho, jestli oba cítíte totéž. Dokud nepadnou ta dvě slůvka! Někteří pánové ale s vyznáním otálí a ženy to znervózňuje.

Je třeba si uvědomit, že někdo o lásce nepotřebuje mluvit a každému trvá i jinak dlouho, než si je zamilovaností jistý. Nikde není psáno, kdy nejpozději má padnout první „Miluji tě“. A jen tak mezi námi, stejně tak neexistuje pravidlo, že by to měl první říct muž. Jaké bývají nejčastější důvody, proč muži s těmi dvěma slůvky čekají a váhají?

1. Nechce to říct první

V ideálním světě rozumní lidé nehrají hry a jsou-li zamilovaní, řeknou to. V našem světě žijí lidé různě (ne)zralí a je klidně možné, že oba čekáte, až to řekne ten druhý. Projevit své city jako první znamená vystavit se riziku odmítnutí, ponížení a zlomeného srdce. Třeba si váš partner jen není jistý, jak to s ním myslíte, nechce vás vystrašit nebo odradit. Aby nakonec místo „Já tebe taky!“ neuslyšel např. zabijácké „Děkuji!“.

2. Čeká na správný moment

Říct poprvé „Miluji tě“ se může v očích mnohých svým významem rovnat žádosti o ruku. A to neřeknete u čištění zubů nebo při nákupu v sámošce. Je to zásadní milník, chce to nezapomenutelnou a vzácnou příležitost. Někdo považuje za nejlepší chvíli mazlení po krásném milování, jiný to řekne při ranní puse a někdo zase když vám přinese menu z mekáče na kocovinu, protože mu vaše noční opilecké řádění připadalo roztomilé.

3. Neví, jak na to

Může se to zdát divné a těžko uvěřitelné, ale je klidně možné, že váš muž to ještě nikdy nikomu neřekl. Necítil to, možná neměl po boku tu pravou, v rodině si nikdy lásku nevyznávali a je pro něj těžké se vyslovit. Věřte, že je to pro něj ještě víc frustrující než pro vás. Ženy obecně více očekávají projev citů, mají tendenci soustředit se jen na to a opomíjet všechno hezké okolo. Ale ta dvě slova nejsou vše. (Podle těchto otázek poznáte, že vás miluje)

Foto: SG SHOT, Shutterstock.com

Usmívá se, září mu oči, naklání se ke mně, teď to řekne! Tak nic, prý jestli mi káva od něj chutnáFoto: SG SHOT, Shutterstock.com

4. Má za sebou zklamání

Ač se muži občas tváří jako drsňáci, i je láska někdy bolí. Je klidně možné, že si váš milý prošel ošklivým rozchodem a potřebuje se dát do kupy, než se znovu otevře. Mluvte o tom, co jste si v minulosti prožili, a pak nebudete mít pocit, že vás od sebe bezdůvodně odkopává a pochopíte lépe, jak na tom je.

5. Nemá na to myšlenky

Vy žijete jen vaším vztahem a číháte, kdy už to sakra řekne, ať se můžete uklidnit. A on? Má možná ještě úplně jiné starosti, které se vás dvou netýkají, a nechce vás tím hned na začátku zatěžovat. Třeba řeší rodinné trable, pracovní stres, zdravotní problémy. A nemá emocionální kapacitu na velká gesta, naopak potřebuje v tuto chvíli spíš podporu z vaší strany.

6. Už to přece řekl, jen jinak

„Miluji tě“ rozhodně není jediný způsob, jak dát lásku najevo. A že váš protějšek nejde tradiční cestou, neznamená, že už dávno nedal svoje city najevo. Dlouhá objetí, pohledy z očí do očí, zamilované textovky. Nebo vás už dokonce představil kamarádům a rodině? Vždyť on vám to „říká“ neustále. Co vy? Neupnula jste se na ta dvě slova až moc?

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Dobrý den, jsem Petr a miluji vaši dceru, ale ona to ještě neví, tak dělejte jakoby nicFoto: New Africa, Shutterstock.com

7. Potřebuje čas

Ženy se řídí city výrazně víc než racionálně uvažující pánové. Ač si možná nedovede představit život bez vás, mozek ho drží zpátky a varuje, ať to neuspěchá. Někteří muži vnímají vyslovení těch dvou slovíček jako závazek a obávají se, aby nevzbudili u partnerky očekávání, na která ještě nejsou připraveni. Jestli jste spolu pár týdnů, není kam spěchat, a ani po měsících není třeba bít na poplach.

Pozor! Nemiluje vás! 

A smutný bonus na závěr. Může se stát, že důvod, proč jste od něj „Miluji tě“ neslyšela, je prostý a trochu bolavý. Nemiluje vás a společnou budoucnost neplánuje. (Jak poznáte, že mu na vás ve skutečnosti nezáleží?). Můžete samozřejmě ve vztahu setrvat a doufat, že se jeho city změní, ale pokud vy zamilovaná jste a on ne, budete se trápit. Není to jediný muž na světě, tak se nepřipravujte o šanci být s někým, kdo vás milovat bude.

Reklama

Načítám