Článek
Postup
01.
Nejprve namočte do vody celé kešú. Buď do studené asi na dvě hodiny, nebo do teplé na 30 minut.
02.
Pak ořechy sceďte, propláchněte čerstvou studenou vodou a osušte.
MÁME VÍC LOW CARB a KETO RECEPTŮ BEZ LEPKU
03.
Opláchnuté ořechy dejte do výkonného mixéru, přilijte smetanu a vodu a důkladně rozmixujte dohladka.
04.
Pak do této směsi přidejte špetku soli, přelijte ji do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Kaše dokonale zhoustne.
05.
Kaši nechte krátce projít varem a pak ji teplou servírujte s rozpuštěným máslem, mletou skořicí a kardamomem. Přidejte borůvky a jádra z granátového jablíčka. Kaši nemusíte nijak doslazovat, kešú jí dodají přirozenou sladkost.
Snažíte se jíst bez příloh, bez mouky a bez přidaného cukru? Skvělé jsou i lilkové minipizzy, cuketové lasagne se sýrem místo bešamelu nebo květáková pizza bez mouky. A jestli nevydržíte bez dezertu, dejte si keto makovec bez mouky a bez cukru. Anebo tvarohový dort bez mouky a s xylitolem.