Hlavní obsah

Nízkosacharidová kaše s ořechy a smetanou

Hodnocení:
(61)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Recept na tuto výbornou kaši z kešú ořechů jsem poprvé viděla na blogu královny low carb a paleo stravování Lucie Grusové. Chutná dokonale i bez obilnin a cukru. Doporučuji vyzkoušet, u nás si pochutnaly i děti.

Ingredience pro:
2 porce
Na kaši
  • 80 g nesolených oříšků kešú
  • 150 ml 30% smetany ke šlehání
  • 100 ml vody
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 špetky mletého kardamomu
  • 1 hrst borůvek
  • 10 g granátového jablka
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve namočte do vody celé kešú. Buď do studené asi na dvě hodiny, nebo do teplé na 30 minut. 

Krok 2: Pak ořechy sceďte, propláchněte čerstvou studenou vodou a osušte. 

Krok 3: Opláchnuté ořechy dejte do výkonného mixéru, přilijte smetanu a vodu a důkladně rozmixujte dohladka. 

Krok 4: Pak do této směsi přidejte špetku soli, přelijte ji do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Kaše dokonale zhoustne. 

Krok 5: Kaši nechte krátce projít varem a pak ji teplou servírujte s rozpuštěným máslem, mletou skořicí a kardamomem. Přidejte borůvky a jádra z granátového jablíčka. Kaši nemusíte nijak doslazovat, kešú jí dodají přirozenou sladkost. 

Foto: Svatava Vašková

Tento recept patří do nízkosacharidové diety, při které se hlídá co nejmenší množství sacharidů. A pokud se snažíte zhubnout, musíte k tomu počítat i kalorie

Snažíte se jíst bez příloh, bez mouky a bez přidaného cukru? Skvělé jsou i lilkové minipizzy, cuketové lasagne se sýrem místo bešamelu nebo květáková pizza bez mouky. A jestli nevydržíte bez dezertu, dejte si keto makovec bez mouky a bez cukru. Anebo tvarohový dort bez mouky a s xylitolem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 1. 2022

Reklama

Sdílejte článek