Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

S voňavou zapečenou ovesnou kaší bude probouzení mnohem příjemnější. Zdravá snídaně vás nabije energií a pěkně prohřeje vaše tělo.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g drcených kakaových bobů v kokosovém cukru
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 ks mandarinek
  • 120 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžíce másla
  • 20 g hrubé špaldové celozrnné krupice
Článek

Postup

01.

Jednoporcové zapékací mističky vytřete máslem a vysypejte celozrnnou krupicí. Pokud budete chtít servírovat kaši mimo mističku, půjdou vám tak lépe vyklopit.

02.

Ovesné vločky, kakaové boby, slunečnicová semínka, pekanové ořechy a koření smíchejte ve větší míse. Pokud upřednostňujete namísto pekanových ořechů jiný druh, použijte ho.

03.

Mandarinku oloupejte a z prostřední části ukrojte dva plátky a dejte stranou. Zbytek nakrájejte na menší kusy nebo jednotlivé dílky jednoduše oddělte od sebe a přidejte k sypké směsi.

04.

Ve vedlejší míse prošlehejte mléko, vejce a sirup. Vlijte do sypké směsi a vařečkou důkladně promíchejte. Směs rozdělte do mističek. Navrch položte po jednom plátku mandarinky. Můžete ještě ozdobit ořechy.

05.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20–25 minut. Podávat můžete v mističce anebo vyklopené na talířku. V tom druhém případě je dobré několik minut počkat, až kaše trochu zchladne, aby šla lépe vyjmout z mističky. Servírujte s jogurtem, případně s čekankovým nebo javorovým sirupem, pokud máte raději sladší kaši.

Vynikající snídaně, které vás postaví na nohy. Upečte si do zásoby jablečnou granolu se skořicí anebo vločkový chlebíček s mákem a jogurtem.

Reklama

Načítám