Hlavní obsah
3,8
(10)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Krupicová kaše bez krupice? Kokosová kaše je bezvadný způsob, jak zužitkovat jinak lehce dusivou kokosovou mouku. Je přirozeně bezlepková a může být příjemným zpestřením vašich snídaní. Dobře chutná jen tak, ale skvělá je s máslem, kakaem, skořicí...

2 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Kaše (mléko dejte kravské či kokosové)
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 35 g kokosové mouky
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Do mléka anebo rostlinného nápoje (nejlepší je kokosový) nasypejte kokosovou mouku a za častého míchání přiveďte k varu a na mírném ohni několik minut povařte, až je výsledek hezky hustý jako klasická krupicová kaše. Množství mouky můžete upravit, každá je totiž jinak savá.

02.

Odstavte, a pokud chcete, kaši oslaďte, posypejte kakaem, skořicí, perníkovým kořením či kardamomem a přelijte rozpuštěným máslem nebo promíchejte s ořechovým máslem. Pro hladší strukturu a lepší výživovou hodnotu vmíchejte do odstavené kaše bílek nebo celé vejce. Vejce v kaši vůbec nepoznáte a dodá jí bílkoviny i krémovost.

Tip: Místo klasického cukru můžete použít med, ovocný sirup či umělé sladidlo (xylitol, erythritol...).

Stejným způsobem uvaříte bezlepkovou krupicovou kaši bez krupice z jiné ořechové mouky – třeba mandlové.

Načítám