Hlavní obsah

Nové tělo, nový muž. I díky lásce dokázala žena shodit 54 kg

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

S nadváhou bojovala celý život, ale kila navíc Američanku Kylie Hansen (27) moc netrápila. Neměla pocit, že by kvalita jejího života byla ohrožena. Když se však blížila ke 120 kg, začala se bát o své zdraví. Řekla tedy, že zhubne. Narazila ale na odpor svého přítele. Tak se s ním rozešla a s novým tělem si našla i nového muže! Ale tak jednoduché to nebylo.

Článek

Cokoli, co Kylie dělala, se točilo kolem jídla. A hlavně toho tučného, sladkého a ideálně z rychlého občerstvení. „Když jsem byla smutná, jedla jsem. Když jsem měla dobrou náladu, jedla jsem. Když jsem cokoli slavila, opět jsem jedla,“ vzpomíná mladá žena. Když ale ručička váhy ukázala 118 kg, začala se bát zdravotních obtíží.

Zmenšení žaludku

Rozhodla se, že musí zhubnout, a tak v roce 2013 rovnou podstoupila operaci zmenšení žaludku. A po ní to bylo neuvěřitelně těžké. Nejen, že její tělo už nebylo schopné přijmout velké porce jídla, ale také musela zcela změnit skladbu své stravy na velmi dietní.

„Jenže můj mozek po jídle stále toužil. Živě si pamatuju, když jsem šla poprvé po operaci do restaurace a objednala si škeblovou polévku. Musela jsem z ní ale všechno vylovit, zůstal mi v podstatě jen vývar,“ popisuje Kylie pro britský magazín Daily Mail. Tehdy prý skoro pořád plakala, protože na jídlo měla neskutečnou chuť, ale nemohla ho jíst.

Foto: Profimedia.cz

To je proměna, co říkáte?Foto: Profimedia.cz

Podpora od přítele nepřišla

Kylie se ale nevzdávala, bojovala a kila šla postupně dolů. Jejímu tehdejšímu příteli se však její proměna vůbec nelíbila. „Tehdy jsme spolu chodili asi čtyři roky, byl to můj první kluk. Když jsem začala hubnout, vadilo mu to, dokonce mi říkal, ať s tím přestanu. S každým shozeným kilem se cítil víc a víc nejistý,“ popisuje Kylie.

Nastaly rozepře. Nakonec v sobě našla sílu a dostatek sebevědomí na to, aby se s ním rozešla. „Rozhodla jsem se, že budu do svého života pouštět jen lidi, kteří mi dodávají energii, kterou jsem tak moc potřebovala,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Tehdejší přítel (vlevo) ve zdravém životním stylu Kylie nepodporoval. Její současný manžel (vpravo) je jeho naprostý opakFoto: Profimedia.cz

Nové tělo, nový muž

Kylie se dál dařilo hubnout, ale vyvstal nový problém. Nezdravou touhu po jídle totiž začala nahrazovat nová posedlost – být super hubená: „To byla věc, kterou jsem předtím nikdy nezažila. Najednou se stalo hubnutí jedinou mojí prioritou. Kila šla dolů, víc a víc jsem si věřila, ale v zrcadle jsem se stejně viděla tak, jako bych vážila těch 118 kg.“

S tímhle ale pomohla láska. Kylie totiž mimo jiné chodila plavat a začala randit se svým kamarádem ze stejného plaveckého týmu, profesionálním vojákem Jacobem (28). Na rozdíl od předešlého partnera ji tenhle muž podporoval, a zároveň ji dokázal udržet v módu zdravého shazování kil.

Foto: Profimedia.cz

Sport se stal každodenní součástí Kyliina životaFoto: Profimedia.cz

Pohyb denně a zdravý jídelníček

Kylie se během prvních dvou let dokázala dostat na váhu 77 kg a nosit oblečení až o čtyři konfekční velikosti menší. Nyní se zbavila dalších kil a váží 64 kg. Každý den alespoň půl hodiny cvičí, zamilovala si běh. Ze svého jídelníčku vyškrtla v podstatě veškeré sladkosti, rychlé občerstvení a podobné „zabijáky“ hubnutí.

Snídá většinou dvě vejce, plátek toastu a brokolici. K obědu a večeři si dopřává vařené či grilované libové maso (nejčastěji krůtí či kuřecí), spoustu zeleniny, fazole a sladké brambory. Během dne svačí zdravé koktejly, ovoce, ale třeba i jablka s trochou arašídového másla.

Láska roste, kila jdou dolů

A jak to dopadlo s Jacobem? Toho si vzala, má s ním dvouletého syna Jamesona a plánuje rodinku ještě rozšířit. A co je nejúžasnější, stala se inspirací i své rodině, která také s obezitou bojovala a nyní s její pomocí shazují kila. „Je to víc jak šest let a já teprve teď vnímám, jak se můj život změnil k lepšímu. Jsem šťastná, že jsem to zvládla, už jen proto, že chci být dobrým vzorem pro svého syna,“ dodává Kylie.

Základem je skutečně motivace, jakmile ji máte, shazují se kila mnohem snáz. Důkazem je i Paní Renata (44) zhubla 32 kilo za tři čtvrtě roku.

Reklama

Související témata:

Načítám