Hlavní obsah

Víc sexu? Zkuste tyhle triky!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Máte fajn muže a dá se říct, že vám to spolu klape. Jenže vaše přirozené libido klesá a milování je čím dál méně. Ptáte se, jak si v dlouhodobém vztahu užívat častěji? Probuďte své sexuální já účinnými triky, které podpoří erotické vzrušení. Co to má společného s rotopedem?

Článek

Nic netrvá věčně. Zamilovanost a erotická fascinace po pár měsících vyprchá, vztah sklouzne do stereotypního módu. Tak to příroda zařídila. Ale jsou tu i další věci, které ovlivňují chuť k sexu. A britská sexuoložka Tracey Cox tvrdí, že byste o nich měly vědět.

1. Pečujte sebe i o vztah

Zanedbaný vzhled a neatraktivní tělo je jedním z faktorů, který velmi ovlivňuje libido. Každý se ve svém těle potřebuje cítit dobře, jinak není sexuálně dravý, v tom horším případě milování naprosto odmítá. Přiznejte si, zda se za dobu vašeho vztahu nějak výrazně nezměnila ručička na váze či zda se vaším oblíbeným oblečením nestaly vytahané tepláky.

Je také vzácné neustále cítit silnou vášeň k někomu, s kým žijete mnoho let a jste mu věrní. Proto se na touze musí pracovat, samo nic do klína nepadá, jak si mnozí myslí. Co tedy udělat, aby se do vaší ložnice vrátila jiskra?

2. Iniciujte sex

Zodpovědnost za vaše vzrušení neleží na partnerových bedrech, ale na těch vašich. „Osoba, která sex iniciuje častěji, se cítí sexuálně silnější. Tak si i vy o sex začněte žádat. Je to účinný způsob, jak probudit spící libido,“ popisuje Tracey Cox.

Máte-li problém se uvolnit nebo myslet o něco chlípněji, podpořte své sexuální já fantazírováním o tajných schůzkách s celebritami či milování ve třech. „Zahřejte se“ vibrátorem ještě před tím, než vklouznete pod peřinu, navrhněte společné sledování porna.

Pokud vás to naladí, mrkněte na něj i sólo, nicméně pozor na správné dávkování. „Nadměrné“ masturbační praktiky by vašeho milého mohly vyloučit z programu na obnovu erotického spojení mezi vámi. Radši se pořádně zapoťte. Jak?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ležet jen tak vedle sebe je příjemné a intimní, ale pokud chcete oživit i sex, buďte aktivní a popusťte uzdu fantazii. Oblečte si svůdné prádlo a nebojte se vytasit erotickou hračkuFoto: fizkes, Shutterstock.com

3. Oprašte starý rotoped

Psycholožka Cindy Meston z Texaské univerzity v Austinu provedla výzkum, kdy ženy jezdily na rotopedu a po ukončení cvičení jim byly ukázány erotické obrázky. Co se stalo? Sexuální vzrušení u nich dramaticky narostlo. „Může to znít jako podivná rada, když vám řeknu, abyste cvičily, pokud si chcete v ložnici užívat. Ale je to přesně to, co pomůže obnovit vaši touhu po sexu,“ dál radí Tracy Cox.

Tak ono se vlastně není čemu divit, cvičení zlepšuje průtok krve i klitorisem. No a dobrý průtok krve vždy znamená lepší sex. (Jaké jsou sexuální pozice proti stresu?)

4. Procházky, břišní tanec či sexuolog?

Pokud nenávidíte posilovny, vydejte se ven do přírody a preferujte procházky, nebo si udělejte malý cvičební koutek doma. Fitness trenéři leckdy poskytnou pár bezplatných online lekcí. A pozor, ženství vyloženě probouzí břišní tanec a flirt dance (smyslný tanec s účinnými metodami tvarování postavy). Zkuste to, váš sexuální život vám poděkuje.

Děláte všechno možné i nemožné, snažíte se psychicky i fyzicky, ale stejně na sex nemáte náladu a vyhýbáte se mu? Nízké libido může být i příznakem zdravotního nebo psychologického problému. Trvá-li to delší dobu, přičemž váš partnerský vztah trpí, navštivte sexuologa.

Sex a pravidlo šesti minut. Jak vám zlepší milostný život?

Reklama