Hlavní obsah

Proč některé ženy platí za sex? Důvody vás překvapí

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodina s gigolem alias společníkem stojí přibližně dva až tři tisíce korun a za jeho služby platíte, i když k milování nedojde. I případná útrata v restauraci jde z vašich peněz, ale prý to stojí za to. Tedy aspoň tak to říkají ženy, pro které fyzický kontakt představuje finanční výdej. Proč si muže objednávají a jaké jsou jejich zkušenosti?

Článek

Většina výzkumů, které se týkají tematiky placeného sexu, zaměřují svoji pozornost na muže. Není to až tak překvapivé, protože muži platí za rozkoš daleko častěji než ženy.

Například z nedávného průzkumu britské globální společnosti pro veřejné mínění a data YouGov, kterého se zúčastnilo 1 000 dospělých Američanů, vzešlo, že někdy v minulosti tento druh sexu prožilo 12 % mužů a pouhé 1 % žen.

Prostitutky a gigolové

A podobně to dopadlo i v celostátním reprezentativním průzkumu více než 20 000 Australanů. Vědci z melbournské La Trobe University zjistili, že hrátky s prostitutkami praktikuje 17 % mužů a s pánskými společníky pouze 0,3 % žen. I ta hrstka dam, která si užívá pánskou společnost, má ale co říct. Co je jich motivací? Nová zjištění publikovaná v časopise Sexualities nabízí určitý náhled.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Oproti mužům využívá placený sex jen minimum žen. Ty si to ale pochvalujíFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Sex za peníze je fajn

Tato studie byla založena na rozhovorech s 21 dospělými Australankami, které někdy platily za sex. Ženy se pohybovaly ve věku od 18 do 69 let, z nichž první polovinu tvořily heterosexuálky, druhou transsexuálky (u nich není genderová identita v souladu s pohlavím, které jim bylo určeno při narození). Většina žen přitom uvedla, že si sex kupuje prostřednictvím prověřené agentury s dobrou pověstí. V průměru jsou dámy se službami spokojené a do budoucna jej plánují absolvovat znovu.

Sex jako terapie

Co se týče konkrétních důvodů, polovina žen se svěřila s tím, že za objednávkou mužské společnosti stály především terapeutické důvody, tedy řešení sexuálních obtíží (lepší porozumění vlastnímu tělu, bolestivý sex, neschopnost orgasmu nebo uzdravení z nějakého sexuálního traumatu).

Pro některé byla hnacím motorem zvědavost a chuť experimentovat s novými technikami, jako je BDSM. Trans účastnice se zároveň shodly, že je pro ně důležité, aby si sex užily s partnerem, který s nimi zachází jako se ženami, přičemž jim nejde jen o fyzický kontakt, ale i o emoční spojení a popřípadě zvýšení vlastního sebevědomí.

Sex přes internet, nebo gigolo?

Dobrou zprávou je, že ke splnění těchto cílů většinou skutečně došlo. Část respondentek se prý dokonce cítila bezpečněji, tedy aspoň v porovnání s náhodným sexem přes inzerát, jehož běžnou součástí bývá přemlouvání mužského protějšku k použití prezervativu. I proto tyto ženy slastné chvilky s profíkem doporučují ostatním, považují to za celkem rozumnou cestu, jak si kvalitně užít.

Ženská sexualita

Studie ale byla založena na malém vzorku žen, a proto ji nelze paušalizovat a zobecňovat. Jelikož však výzkumy na toto téma chybí, i to něco je lepší než nic. Ostatně, podle autorů tohoto výzkumu si lze z výše uvedených informací udělat poměrně slušný obrázek o tom, jak funguje ženská sexualita v komerčním prostředí a jakým způsobem Venušanky vnímají sexuální výměnné obchody. Překvapilo vás, že neváhají sáhnout hlouběji do peněženky?

Reklama

Načítám