Hlavní obsah

Ořechový dort s kávovým krémem

Hodnocení:
(38)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
střední

Ať už hledáte recept na narozeninový dort nebo buchtu k odpolední kávě, tady jste na správném místě. Tahle anglická klasika patří mezi osvědčené recepty už celé generace.

Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Těsto
  • 250 g měkkého másla
  • 4 vejce
  • 85 g mletých vlašských ořechů
  • 280 g hladké mouky
  • 8 lžic silné černé kávy
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • 280 g cukru krupice
Krém
  • 125 g měkkého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 lžíce silné černé kávy
Na ozdobu
  • 10 vlašských ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Vyndejte si vejce z chladničky, aby získala pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem, na ráfku bude lépe držet, pokud jej nejdřív potřete kouskem másla. Na uvedené množství můžete použít i menší pekáček.

Krok 2: Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké pěny. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě. Mleté ořechy promíchejte s moukou a práškem do pečiva. Tuto směs střídavě s kávou vmíchejte do vyšlehaného másla. Těsto nalijte do formy a pečte asi 35 minut dozlatova.

Krok 3: Mezitím připravte krém. Měkké máslo vyšlehejte s prosátým moučkovým cukrem a kávou dohladka.

Krok 4: Upečený korpus nechte zchladnout a uprostřed jej prokrojte. Promažte částí krému, přiklopte a po celé ploše potřete zbylým krémem. Ozdobte polovinami vlašských ořechů.

Vyrábíte nějaký podobný dezert s chutí ořechů a kávy? Podělíte se s námi o recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek