Hlavní obsah
2,9
(102)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zkuste letos rebarborové koláče trochu jinak: místo klasického drobenkového si upečte zdravější verzi z ovesných vloček.

25 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Těsto
  • 220 g másla
  • 220 g hnědého cukru
  • 2 ks vejce
  • 270 g ovesných vloček
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
Náplň
  • 250 g čerstvých jahod
  • 300 g rebarbory
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte náplň – jahody omyjte a rozčtvrťte, rebarboru oloupejte a nakrájejte na plátky.

02.

Dejte spolu s cukrem vařit, a když ovoce pustí šťávu, přidejte citronovou šťávu a škrob a ještě asi 8 minut povařte, až je vše měkké.

03.

Z rozehřátého másla, cukru, vajec, vloček, mouky, kypřicího prášku, soli a koření (zázvor, skořice a muškátový oříšek) vypracujte těsto a ¾ ho natlačte do formy vyložené alobalem.

04.

Překryjte ovocnou náplní a navrch rozdrobte zbylé těsto. 

05.

Pečte asi 50 minut při 180 °C dozlatova.

06.

Nechte vychladnout ve formě, poté vyndejte a krájejte na čtverečky.

V této podobě ovesné vločky nemají chybu, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám