Hlavní obsah

Ovesné rebarborovo-jahodové řezy

Hodnocení:
(22)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
střední

Zkuste letos rebarborové koláče trochu jinak: místo klasického drobenkového si upečte zdravější (a snadnější!) verzi z ovesných vloček.

Ingredience pro:
1 formu o velikosti 30 × 20 cm
Na těsto
  • 220 g másla
  • 220 g hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 270 g jemných ovesných vloček
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
Na náplň
  • 250 g jahod
  • 300 g rebarbory
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte náplň – jahody omyjte a rozčtvrťte, rebarboru oloupejte a nakrájejte na plátky.

Krok 2: Dejte spolu s cukrem vařit, a když ovoce pustí šťávu, přidejte citronovou šťávu a škrob a ještě asi 8 minut povařte, až je vše měkké.

Krok 3: Z rozehřátého másla, cukru, vajec, vloček, mouky, kypřicího prášku, soli a koření (zázvor, skořice a muškátový oříšek) vypracujte těsto a ¾ ho natlačte do formy vyložené alobalem.

Krok 4: Překryjte ovocnou náplní a navrch rozdrobte zbylé těsto. 

Krok 5: Pečte asi 50 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 6: Nechte vychladnout ve formě, poté vyndejte a krájejte na čtverečky.

V této podobě ovesné vločky nemají chybu, co říkáte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.