Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Palačinky, trochu nevšedně připravené s rebarborou a tvarohem, chutnají prostě báječně. Lákají vás?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce oleje
Náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 2 stonky rebarbory
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrst mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčko a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte špetku soli a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.

02.

Rebarboru omyjte, případně oloupejte a nakrájejte na malé kousky. V menším kastrůlku ji asi 5 minut povařte se lžičkou skořice a cukru. Vodu pak slijte a rebarboru nechte vychladnout.

03.

Změklou rebarboru smíchejte s tvarohem, druhou lžičkou skořice a mandlemi. Směs namažte na palačinky, ty srolujte a můžete podávat.

Také máte rádi rebarboru?

Načítám