Hlavní obsah

Panika kolem koronaviru podle znamení: Kdo to hodně prožívá?

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborníci se sice různí v názorech, zda první vlna koronaviru je za už námi, ale nepodceňují eventuální příchod druhé vlny. Jak si s karanténou a omezeními poradila jednotlivá znamení a jak se připravují na to, co přijde?

Článek

Situace ohledně koronaviru mnohé hodila pěkně po hlavě do dost hluboké vody a každý se ze všech sil snažil udržet na hladině. Nutnost postarat se o děti během období, kdy byly zavřené školy, strach o práci nebo výpadek příjmů, ale také obavy z nákazy samotné – jak se se vším vypořádávala jednotlivá znamení zvěrokruhu? A jak to vlastně mají teď – kdo se bojí a hromadí zásoby a kdo je skálopevně přesvědčen, že druhá vlna nákazy je jen mýtus?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany byla situace kolem karantény a omezení poměrně náročná, protože jestli něco nesnáší, tak to, když jim někdo něco zakazuje. A pak také to, když musí sedět doma a nic nedělat. V okamžiku, kdy se omezení začala rozvolňovat, Berani okamžitě ožili a vrhli se s nadšením do nových věcí, projektů a do pomoci ostatním. Jako velmi proaktivní znamení jsou nejspíš připravení na všechno, ale velkou hlavu si z budoucího vývoje nedělají. Co přijde, to přijde, oni se s tím nějak poperou. Jen ať je ale nikdo nenutí nečinně sedět.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci zvolnění životního tempa vlastně poměrně uvítali, domov je pro ně velmi důležitý a trávit více času s blízkými jim vyhovuje. Karanténu tedy přečkali docela poklidně bez větších problémů a teď mají všechno dobře rozmyšleno, pokud se věci zase zhorší. Býci rozhodně nepanikaří a nejednají impulzivně, na všechno jsou připraveni na základě zdravého selského rozumu.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Býci jsou rádi s rodinou a teď už mají připravený plán, co a jak dělat, kdyby přišla další omezeníFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se hned od začátku přisáli na veškeré mediální kanály a pečlivě sledují, co že se všude kolem děje, aby jim náhodou něco neuniklo. Díky tomu jsou sice skvěle informovaní, ale také trochu vyděšení, protože znají rozsah epidemie v celé její šíři a důsledcích. Teď tedy vždy záleží hlavně na tom, která z jejich mnoha stránek osobnosti převáží a jestli budou zrovna optimisticky prohlašovat, že všechno zvládneme, nebo panikařit, že nastává konec všeho. Potřebují uklidnění a hlavně kopec lidského kontaktu, který jim hodně chyběl.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci rozhodně neměli problém s tím, že by je někdo nutil sedět doma, protože doma to mají rádi. Jsou ale přirozeně citliví ohledně zdravotních otázek a vždycky se extrémně bojí o své blízké – a koneckonců i sami o sebe. Děsí je zdravotní rizika nákazy a podléhají úzkostem z toho, co všechno se jim nebo lidem okolo může přihodit. Ačkoli druhé uklidňují, čas od času sami podlehnou zkratkovitým impulzům a naplní celou spíž plechovkami na deset let dopředu. Pro jistotu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou z toho, že by se situace s karanténou a omezeními měla opakovat, docela zděšení, ačkoli to nedávají najevo. Před druhými tohle znamení vždycky nasazuje silácký výraz, mají pocit zodpovědnosti za všechny kolem. Ve skutečnosti je znepokojují ekonomické dopady na celou zemi, ale i na ně samotné. Rozhodně nesedí s rukama v klíně, připravují možné plány a řešení na všechno, co by mohlo přijít. Ale sami také potřebují trochu povzbudit, tak na to myslete!

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Lvy děsí změny ve společnosti i ekonomické dopady, proto připravují možné plány a řešení na všechnoFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny k současné situaci přistupují s praktičností sobě vlastní a se svým typickým organizačním talentem. První vlnu koronakrize zvládly na jedničku s hvězdičkou a byly motorem i pro všechny kolem sebe. Optimismus je neopouští, roušky mají našité i nakoupené do zásoby a pro jistotu i pro všechny sousedy a příbuzné. Umí se přizpůsobit situaci a nějak si nepřipouští, že by se mohlo stát něco špatného. Přísnější opatření pro sebe a své okolí už nejspíš zavádějí preventivně samy, aby je nic nezaskočilo.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Možná trochu překvapivě Váhy celou situaci zvládají poměrně nedobře. Koronavirus je děsí, snaží se vyhýbat informacím, které na ně proudí ze všech stran, aby nepropadly panice. Z budoucího vývoje mají strach a ani neví, jak se na situaci pořádně připravit, co dělat, aby se cítily v bezpečí. Samotná omezení pak snášejí dobře, umí se ponořit do sebe a „zabavit se“, ale očekávání budoucího vývoje nesnášejí. Mluvte s nimi, snažte se je povzbudit a uklidnit, ať nevidí věci až moc černě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se o tom, co bylo nebo co bude a jaké to v nich vyvolává pocity, nijak nešíří. Je to velmi uzavřené znamení, které si své obavy, strachy a úzkosti drží hluboko v sobě a se světem je nesdílí. Na první pohled se tak může zdát, že jakýkoli negativní vývoj vlastně dost popírají a „nevěří“ na něj, a že mají spíš silácké řeči. Jde však jen o obranný mechanismus. V karanténě jim chybělo zejména kulturní vyžití, a to se teď snaží dohnat a nejlépe nasyslit i do zásoby.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se se vším vyrovnali tak jako vždycky – situace je prostě taková, jaká je, takže je potřeba ji přijmout a vzít si z ní to nejlepší. Sami neztrácejí dobrou náladu a snaží se povzbuzovat i lidi kolem. Na druhou stranu ale věc neberou na lehkou váhu a právě oni intenzivně dobrovolničí, kde se dá. Do dalších dnů se dívají se skutečným optimismem, nejde o sebeklam – vážně věří, že horší už to nebude a že všechno zvládneme. Pokud potřebujete povzbudit, obraťte se na ně, přebytečné nadšení do života s vámi jistě budou sdílet.

Foto: Pearl PhotoPix, Shutterstock.com

Střelci umí povzbudit, přesto nejsou lehkomyslní a intenzivně pomáhajíFoto: Pearl PhotoPix, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohy koronavirová situace dost rozhodila, protože zcela změnila jejich návyky, a to je něco, co Kozorozi špatně snáší. Jsou zvyklí dělat věci určitým způsobem. Protože mají smysl pro řád a pořádek, snaží se pečlivě dodržovat všechna nařízení a doporučení a ohromně je zlobí, jaký chaos ve všem panuje i to, že pravidla zkrátka nejsou jasná. Na celé situaci je znervózňuje hlavně její proměnlivost a propadají čas od času úzkostem z toho, co bude dál. Podržte je, uklidněte je a oni to rozdýchají, tohle znamení je velmi silné.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou tvární a flexibilní a přizpůsobí se čemukoli, co jim život hodí do cesty. Nicméně nemají rádi, když jim někdo říká, jak se mají chovat a co mají dělat, pokud v tom nevidí smysl. Jsou to často oni, kdo odsuzují některá z opatření a odmítají je dodržovat. Radši se řídí vlastní hlavou než čímkoli jiným, což může být v současné situaci poměrně komplikované. Dalšího vývoje se nijak neděsí, spíš jsou otrávení z toho, že si zase budou muset obtížněji hledat cesty, jak si dělat věci po svém.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je současná situace dost těžká, protože jako houby nasávají všechny zjitřené emoce kolem a dává jim to zabrat. Topí se v koktejlu vlastních i cizích pocitů a mají trošku potíže z toho vybruslit. Jejich současná taktika je zabořit hlavu do písku a tvářit se, že se nic neděje a svět se vrátil k normálu. Je to obranná strategie, aby nepřišly o poslední zbytky nervů, protože se jim jinak z obav špatně spí. Kromě toho jsou ale připraveni pomoct každému, kdo to potřebuje, ať se bude dít cokoli.

Související témata:

Načítám