Hlavní obsah

Partnerský kvíz: Víte odpovědi na tyto otázky o svém muži?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte jeho telefonní číslo i ranní rituály. Víte, že v deseti letech spadl z kola a ošklivě si odřel koleno, takže na něm má dodnes jizvu. Máte dojem, že ho znáte perfektně. Je ale potřeba umět si odpovědět i na pár otázek, které vám prozradí více nejen o partnerovi, ale celém vztahu.

Článek

Můžete mít pocit, že svého partnera znáte jako své boty, ale je zajímavé, že vždycky se objeví něco, co se pro vás stane novinkou. Jako třeba že vždycky musí mít knoflíčky od peřiny směrem k nohám nebo že v dětství trávil většinu prázdnin pletením košíků. S těmito margináliemi se budete setkávat celý život, což je vlastně super a obohacující.

Nicméně existuje pár témat, která byste měli mít spolu probraná, a tudíž by vás neměla překvapovat. Jsou to ta, která vám mohou povědět více nejen o vašem partnerovi, ale hlavně o společném životě. Samozřejmě, že odpovědi na tyto otázky člověk hledá zejména v začátcích vztahu. Čím déle spolu jste, tím jistější v kramflecích byste si měli být. Jak jste na tom? Znáte všechny odpovědi na otázky o svém partnerovi? Platí to ale vzájemně – umět odpovědět byste měli nejen vy, ale i váš protějšek.

1. Co od vztahu očekává?

Pokud jste v dlouhodobějším vztahu, pak byste měli znát odpověď na tuhle otázku na tisíc procent. V opačném případě vězte, že tohle je jedna z prvních věcí, které byste se o svém partnerovi měli včas dozvědět. Jedině pokud budete chtít oba dva totéž, může to fungovat.

2. Jak vnímá věrnost? 

Můžete si myslet, že nevěra je ta nejhorší věc na světě, kterou byste neodpustili ani za zlaté prase. Jenže to ještě neznamená, že stejný názor na věc má i váš parter. Proto je dobré zjistit, jak moc důležitá pro něj věrnost je. Do budoucna si tím totiž můžete ušetřit mnoho a mnoho slz a zklamání. (Co dělat, když se rozhodnete nevěru odpustit?)

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Je pro vašeho partnera věrnost důležitá, anebo ji vnímá jinak než vy? Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

3. Co ho rozesměje?

Ve vztahu je velice důležitý i stejný, anebo alespoň hodně podobný smysl pro humor. Pokud jste totiž každý naladěný na jinou notu, mohou mezi vámi nastávat trapné situace. Kromě toho vedle sebe potřebujete člověka, který vás rozesměje ve chvílích, kdy vám jdou koutky nahoru jen obtížně.

4. Jaké jsou jeho životní sny?

Čeho chcete v životě dosáhnout vy? Máte sny, třeba i nereálné, za kterými si ale přesto jdete? Pak pravděpodobně i vedle sebe budete očekávat někoho alespoň trochu ambiciózního. Nemusí to být vždycky ambice pracovní, mohou to být klidně úspěchy v osobním životě. S člověkem, který nic neočekává, se ale budete nejspíš nudit.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Partneři by měli mít od života podobná očekávání Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

5. Jak si rozumí s penězi?

Je extrémně spořivý, anebo umí výplatu rozfofrovat během prvního týdne? Finance bývají ve vztahu častým problémem, lidé se o nich neumí moc bavit. Proto je dobré si to vyříkat co nejdříve. Dobré účty dělají nejen dobré přátele, ale i partnery.

6. Kdo jsou jeho přátelé?

Často se mluví o tom, že znát kamarády svého partnera je důležité proto, že vám tím dává najevo, že s vámi počítá a bere vás jako součást svého světa. Jenže ono to může mít důležitý vliv i na vás. Člověk si hledá kamarády takové, jako je on sám, anebo alespoň velice podobné. Seznámení s nimi vám tedy může poodkrýt jeho skutečnou tvář. Poznáte, kdo doopravdy je.

7. Co má rád v posteli?

Jednou z důležitých oblastí, ve které byste se měli dokonale znát, je také ta intimní. Měli byste tedy umět odpovědět na otázku, kterou sexuální pozici má nejraději a ve které se cítí nejlépe. Protože to znamená, že si v tomto směru rozumíte a máte jasno.

8. Jaká je jeho oblíbená barva?

Nepotřebujete sice vědět, zda mu máte koupit raději zelené, nebo modré triko, to vcelku není tak podstatné. Dotaz na oblíbenou barvu má být ale zástupný pro všechny ostatní drobné otázky. Je to totiž důkazem toho, že si spolu povídáte a navzájem vnímáte, co ten druhý říká. A to je velice podstatné.

Co je podle vás důležité vědět o druhém ve vztahu? A víte, že máme spousty dalších, tentokrát vědomostních, kvízů, ve kterých můžete otestovat své znalosti

Související témata:

Načítám