Hlavní obsah
3,2
(52)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nudí vás už obyčejné přílohy jako brambory, rýže nebo hranolky? Nebo snad hledáte tip na jednoduché pohoštění na party či rodinnou sešlost? Pusťte se do těchto výborných hranolků z petržele. Možná se to na první pohled nezdá, ale fakt jsou skvělé. Klidně na mlsání k televizi.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kořenové petržele
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 75 g parmazánu
  • 4 lžíce listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Počet petrželí volte podle jejich velikosti a účelu: jako příloha k masu vyjdou na 1 porci asi 2 středně velké petržele, na mlsání jich není nikdy dost. A nebojte se jejich objemu, při pečení se hodně smrsknou. Troubu zapněte na 200 °C. Petržele oškrábejte a podle potřeby dočistěte. Nakrájejte je na hranolky velké asi 0,5 x 0,5 x 5 cm.

02.

Olivový olej smíchejte se solí, pepřem a utřeným česnekem, skvělé jsou i s trochou sladké papriky. Petrželové hranolky smíchejte s ochuceným olejem a s většinou nastrouhaného  parmazánu, trochu si jej nechte na ozdobení na závěr.

03.

Vložte do trouby a pečte asi 15 minut dozlatova. Plocholistou petržel (nebo pokud máte, tak petrželovou nať) nasekejte najemno a smíchejte se zbylým parmazánem. Upečené hranolky lehce posypte a podávejte. 

Pečená zelenina dokáže chutnat neuvěřitelně dobře a snadno jí nahradíte smažené chipsy nebo klasické bramborové hranolky. Dejte si tyhle skvělé nejrůznější zeleninové hranolky.

Reklama

Načítám