Hlavní obsah
3,2
(15)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Plněné papriky nemusejí nutně znamenat klasiku v podobě celých plněných lusků s rajskou omáčkou. Skvěle chutnají také v jednodušší verzi, která se hodí i do odlehčeného jídelníčku nebo jako jednoduchá teplá večeře: pečené v troubě a bez omáčky.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks žluté papriky
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 ks jarní cibulky
  • 5 ks sušených rajčat
  • 50 g cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 30 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Omyté a osušené papriky rozkrojte podélně napůl a odstraňte semínka. Jarní cibulku a sušená rajčata pokrájejte najemno, cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní tekutinu.

02.

Mleté maso vložte do mísy a přidejte k němu připravenou cibulku, rajčata a cuketu, dále prolisovaný česnek, římský kmín a rozmarýn, osolte a opepřete a důkladně promíchejte.

03.

Papriky naplňte masovou směsí a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud vám nějaké maso zbylo, můžete z něj udělat kuličky a přidat je na plech vedle paprik.

04.

Posypejte najemno nastrouhaným parmezánem a pečte při 210 °C 25 až 30 minut podle velikosti paprik.

Podávejte například s pečenými bramborami a batáty, lahodnou bramborovou kaší anebo originálním zapleteným špenátovým chlebem.

Načítám