Hlavní obsah

Pečené papriky se špenátovou ricottou

Hodnocení:
(101)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Ricottovou směs se špenátem obvykle používám jako náplň do těstovin cannelloni. Tentokrát jsem ji zkusila zapéct s paprikami a vznikl výborný letní lehký recept. Pusťte se do toho, je to opravdu rychlé a jednoduché. A vynikající!

Ingredience pro:
2 porce
Na ricottovou náplň
  • 250 g ricotty
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 žloutek
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
Na papriky
  • 2 červené papriky
  • 300 g sekaných rajčat
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhané mozzarelly
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve v cedníku proudem vroucí vody spařte špenát společně s pokrájeným česnekem. Zavadlý špenát nechte zcela zchladnout a pak ho nasekejte. 

Krok 2: Ricottu dejte do misky, přidejte nasekaný špenát s česnekem, žloutek, parmazán a muškátový oříšek a vše smíchejte. 

Krok 3: Papriky rozkrojte napůl, zbavte je semínek, osolte a naplňte je ricottovou směsí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy nalijte olej a sekaná rajčata, lehce je osolte. Na rajčata položte naplněné papriky, pekáč přikryjte alobalem a dejte péct na cca 20 minut při 190 stupních. 

Krok 4: Po této době alobal sundejte, na papriky rozdělte strouhanou mozzarellu a dál pečte odkryté asi 10 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. 

Foto: Svatava Vašková

Voňavý a lehký letní oběd nebo večeře? Ano! Ovšem tyhle pečené papriky můžete použít i jako teplý předkrm

Tip: Upečené papriky podávejte s domácí bagetou nebo třeba s kuskusem či vařenou rýží.

Plnit a zapékat můžete i jinou zeleninu. Zkuste pečená plněná rajčata s vejci nebo lilek plněný bulgurem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 6. 2021

Reklama

Sdílejte článek