Hlavní obsah
3,1
(677)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nemáte rádi celer a snesete ho ho maximálně v polévce? Vyzkoušejte celerovo-jablečnou pomazánku a byla jsem tak budete příjemně překvapení.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks celeru
  • 1/2 ks mrkve
  • 1 ks jablek
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli a pepře
Článek

Postup

01.

Celer a mrkev oloupejte, jablko zbavte jádřince a vše nastrouhejte nahrubo. Mrkve stačí jen kousek, má pomazánce dodat spíš barvu než chuť.

02.

Majonézu smíchejte s jogurtem, přidejte utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pořádně promíchejte s nastrouhanou zeleninou.

03.

Pomazánku osolte a opepřete a ještě jednou promíchejte. Podle kyselosti majonézy i vašich osobních preferencí můžete dochutit trochou limetkové šťávy. Pomazánku nechte nejlépe do druhého dne uležet, aby se chutě hezky prolnuly.

04.

Podávejte na čerstvém pečivu a počítejte s tím, že téhle pomazánky není nikdy dost! Pro zcela dokonalý výsledek si upečte domácí máslovou veku na chlebíčky.

Celer a jablko je naprosto skvělá kombinace! Vyzkoušejte v úvodu zmiňovanou celerovou polévku s jablky nebo si dopřejte salát z řapíkatého celeru, jablek a vajec.

Reklama

Načítám