Hlavní obsah

Podzimní sklizeň: Pikantní celerová pomazánka s jablkem

Hodnocení:
(622)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nemáte rádi celer a snesete ho ho maximálně v polévce? Měla jsem to podobně. Pak jsem ale ochutnala celerovo-jablečnou polévku a byla jsem tak příjemně překvapená, že jsem tuto kombinaci musela zkusit i v pomazánce. A výsledek stojí za to!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 celeru
  • 1/2 mrkve
  • 1 kyselé jablko
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Celer a mrkev oloupejte, jablko zbavte jádřince a vše nastrouhejte nahrubo. Mrkve stačí jen kousek, má pomazánce dodat spíš barvu než chuť.

Krok 2: Majonézu smíchejte s jogurtem, přidejte utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pořádně promíchejte s nastrouhanou zeleninou.

Krok 3: Pomazánku osolte a opepřete a ještě jednou promíchejte. Podle kyselosti majonézy i vašich osobních preferencí můžete dochutit trochou limetkové šťávy. Pomazánku nechte nejlépe do druhého dne uležet, aby se chutě hezky prolnuly.

Krok 4: Podávejte na čerstvém pečivu a počítejte s tím, že téhle pomazánky není nikdy dost! Pro zcela dokonalý výsledek si upečte domácí máslovou veku na chlebíčky.

Celer a jablko je naprosto skvělá kombinace! Vyzkoušejte v úvodu zmiňovanou celerovou polévku s jablky nebo si dopřejte salát z řapíkatého celeru, jablek a vajec.

ynezorPumanzeSaNyknalC
29. 10. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.