Hlavní obsah

Pikantní sýrová pomazánka s pečenou paprikou

Hodnocení:
(60)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Při nedávném grilování jsme nad ohněm opekli pár posledních letošních paprik a naložili jsme je do olivového oleje. Pár jsem jich teď použila do pikantní sýrové pomazánky – dodaly jí skvělou uzenou příchuť. Připravit si ji ale můžete i vy a bez práce: pečené papriky ve sklenici najdete běžně v obchodech.

Ingredience pro:
1 misku
Budete potřebovat
  • 200 g vyzrálého čedaru
  • 200 g čerstvého sýra
  • 80 g majonézy
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 60 g naložených pečených paprik
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Do větší mísy nastrouhejte na jemném struhadle vyzrálejší čedar – já jsem kvůli barvě použila červený. Jestli máte rádi hrubější strukturu pomazánek, hrst sýra odeberte bokem a vmíchejte do pomazánky až nakonec.

Krok 2: Do mísy přidejte čerstvý sýr (Philadelphia, Lučina, Buko), majonézu a koření. Kajenský pepř je poměrně ostrý, začněte se špetkou a přidávejte. Vidličkou všechno dobře promíchejte, ochutnejte a případně přidejte špetku soli. Jak vyrobit domácí čerstvý smetanový sýr?

Krok 3: Naložené pečené papriky nakrájejte na drobné kostičky a společně se sýrem, který jste odložili bokem, už jenom zlehka vmíchejte k sýrovému základu. Nechte chvíli odležet a podávejte s dobrým chlebem, čerstvou zeleninou a zelenými natěmi.

Pomazánky chutnají nejlépe na domácím pečivu. Troufnete si na domácí podmáslový chléb bez kynutí nebo na křupavé pivní rohlíky?

ynezorPumanzeSaNyknalC
1. 11. 2021

Reklama

Sdílejte článek