Hlavní obsah

Piškotové řezy s jahodovým krémem

Hodnocení:
(180)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Sezona jahod je v plném proudu. Připravte si lahodný moučník ke kávě s jemným krémem z mascarpone. V kombinaci s bílou čokoládou a jahodami chutná fantasticky.

Ingredience pro:
1 formu o rozměrech 24 × 20 cm
Na těsto
  • 4 vejce
  • 180 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml podmáslí
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
Na dohotovení
  • 250 g mascarpone
  • 250 g měkkého tvarohu polotučného
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení želatiny v prášku
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 tabulka bílé čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, podmáslí a olej. Ušlehejte hladké těsto.

Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Piškot pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

Krok 3: Mezitím vyklopte do mísy mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr a ušlehejte hladký krém. Polovinu jahod rozmačkejte a vmíchejte do krému. Želatinu v prášku připravte podle návodu. 

Krok 4: Želatinu vmíchejte do krému, ihned důkladně prošlehejte a rozetřete na vychladlý piškot. Krém uhlaďte a nechte ztuhnout. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Můžete ji také rozehřát ve vodní lázni, natřít na alobal, nechat ztuhnout a poté nalámat. 

Krok 5: Nakonec koláč nakrájejte na řezy a ozdobte zbylými jahodami a čokoládou. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 6. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.