Hlavní obsah
3,1
(231)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sezona jahod je v plném proudu. Připravte si lahodný moučník ke kávě s jemným krémem z mascarpone. V kombinaci s bílou čokoládou a jahodami chutná fantasticky.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 24 × 20 cm
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 180 g cukru moučka
  • 100 ml oleje
  • 100 ml podmáslí
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
Na dohotovení
  • 250 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 150 g cukru moučka
  • 1 balení želatiny
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 tabulka bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, podmáslí a olej. Ušlehejte hladké těsto.

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Piškot pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

03.

Mezitím vyklopte do mísy mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr a ušlehejte hladký krém. Polovinu jahod rozmačkejte a vmíchejte do krému. Želatinu v prášku připravte podle návodu. 

04.

Želatinu vmíchejte do krému, ihned důkladně prošlehejte a rozetřete na vychladlý piškot. Krém uhlaďte a nechte ztuhnout. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Můžete ji také rozehřát ve vodní lázni, natřít na alobal, nechat ztuhnout a poté nalámat. 

05.

Nakonec koláč nakrájejte na řezy a ozdobte zbylými jahodami a čokoládou. 

Reklama

Načítám