Hlavní obsah
3,6
(39)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pro dezerty a pečivo z pistáciových oříšků máme slabost. Obvykle se tahle bábovka dělá z vlašských nebo lískových jader, ale když je nahradíte právě oblíbenými pistáciemi, dopadne to skvěle!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 140 g hladké mouky
  • 200 g pistácií
  • 120 g hnědého cukru
  • 130 ml mléka
  • 120 ml oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce pistáciové pasty
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Mléko a vejce předem vyndejte z lednice a pracujte s nimi, až budou mít pokojovou teplotu. Vyloupané nesolené pistácie namelte najemno. Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. 

02.

Hladkou mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy přes jemné síto. Zamíchejte k nim hnědý cukr, sůl a namleté pistácie. 

03.

V jiné míse ruční metlou prošlehejte vejce s mlékem, olejem a pistáciovou pastou (tu koupíte například v cukrářských potřebách nebo obchodech s váženými ořechy). Nyní postupně zamíchejte sypké suroviny do tekuté směsi. 

04.

Vzniklé těsto pak nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a tu dejte péct do předehřáté trouby přibližně na 40 minut. Zdali je hotová, vyzkoušejte špejlí. Po upečení ji vyklopte z formy a nechte zchladnout na drátěné mřížce. 

Foto: Svatava Vašková

Pro větší efekt posypte bábovku bílým moučkovým cukremFoto: Svatava Vašková

Bábovka je prostě klasika. Pokud vás zrovna tato nezaujala, vyberte si některý jiný z dalších receptů na bábovku

Reklama

Načítám