Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Toto jednoduché a chutné občerstvení můžete naservírovat návštěvě, ale i rodině jako rychlou večeři. Představíme vám dvě verze: se slaninou a čedarem a s bazalkovým pestem a parmazánem. A pokud nespěcháte, těsto na pizzu si můžete udělat domácí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
16 tyčinek
  • 2 balení těsta na pizzu
    1
    7
Na slaninové s čedarem
  • 70 g anglické slaniny
  • 70 g čedaru
    7
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
Na bazalkové
  • 2 lžíce bazalkového pesta
    7
    8
  • 2 hrsti parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nastrouhejte sýr čedar, horkovzdušnou troubu předehřejte na 230 stupňů a obě těsta na pizzu rozbalte, jedno dejte na lehce pomoučený vál.

02.

Jednu polovinu rozváleného těsta pomažte rajčatovým sugem a druhou polovinu bazalkovým pestem. Na rajčatové sugo poklaďte plátky slaniny a posypte nastrouhaným čedarem. Část s pestem posypte strouhaným parmazánem. 

03.

Nyní přiklopte druhým rozváleným těstem, tuto naplněnou placku nakrájejte na asi 2–3 cm proužky. Aby nebyly tak dlouhé, můžete je rozkrojit ještě napříč. Nyní každý proužek opatrně zatočte, aby vznikla efektní spirála a ty dejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. 

04.

Pizza tyčinky pečte v horkovzdušné troubě dokud nezačnou zlátnout, to je cca 15–20 minut. Pozor, aby se sýr nezačal připalovat, zhořkl by. 

Foto: Svatava Vašková

Pizza tyčinky můžete servírovat teplé i studené Foto: Svatava Vašková

Načítám