Hlavní obsah

Slavné dámy a oversized móda. Jak to s ní (ne)umí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má nespočet výhod. Je ležérní, stylový, módní a především neskutečně pohodlný. Řeč je o stylu oversized, který teď letí. Jak oblečení, které vypadá, že je o fous větší, než by mělo být, nosí slavné dámy?

Článek

Není snad kousek oblečení (nejspíš jen vyjma spodního prádla), který by nemohl být oversized. A je jedno, zda je tak označen od samotného výrobce, nebo jste si jednoduše koupily o jedno či dvě čísla větší svetr, než je vaše konfekční velikost.

Nosí se košile, mikiny, svetry, saka či kabáty, které vypadají, jako byste je ze skříně sebrala svalnatému příteli, ale i volné, vzdušné a rozevláté šaty či topy. Tady s trochou nadsázky platí čím větší, tím lepší. A nejenže je oversized styl v poslední době velký hit, je to tak pohodlná záležitost, že nic lepšího snad neexistuje. A jak nosí maxi oblečení slavné dámy?

Hailey Bieber (24)

Jestli je něco pro tuhle mladou modelku a manželku zpěváka Justina Biebera (27) typické, je to právě oversized styl. Hailey ho miluje a nosí velmi často maxi kabáty, saka, bundy…

Nedávno si zašla ke kadeřníkovi a oblékla tenhle stylový bleděmodrý oversized kostýmek. Vypadá, že ho vzala tatínkovi ze skříně? V pořádku, přesně tak to má být! Tohle je totiž dokonalá ukázka, co je tímto stylem myšleno – volné, pohodlné, vzdušné oblečení, v němž není problém doběhnout tramvaj.

Foto: Profimedia.cz

Mladá modelka je velkou milovnicí oversized styluFoto: Profimedia.cz

Kate Moss (47)

Slavná modelka si nedávno vyrazila se svým partnerem Nikolaiem von Bismarckem (34, na snímku) na party v Londýně a zvolila pro tuto příležitost něžné rozevláté šaty. I tohle je ukázka, jak má oversized styl vypadat. Uvolněně, ležérně a přirozeně. A navíc, pokud by se modelka odvázala u rautového stolu (i když vzhledem k její štíhlé postavě o tom pochybujeme), nemusela by se pak bát, že všichni uvidí její nacpané bříško. Tohle jsou šaty snů, obzvlášť když vás čeká nějaká hostina.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalé letní šaty v podání ikonické modelkyFoto: Profimedia.cz

Salma Hayek (54)

Na filmový festival v Cannes vyrazila slavná herečka v pohodlných oversized šatech značky Gucci, které vyjdou v přepočtu asi na 41 tisíc korun. Zapomeňte ale na slavnou značku, podobné modely seženete i v běžných obchodech za normální cenu.

Jste-li majitelkou malých prsou, rozhodně neváhejte a něco podobného si pořiďte. Na léto ideální záležitost. Patříte-li ale spíš k ženám s výraznými křivkami a bujným poprsím, podobně jako právě Salma Hayek, lze si oversized dopřát, ale chce to alespoň malé projmutí v oblasti pasu.

Foto: Profimedia.cz

Nutno přiznat, že ženským křivkám téhle herečky přeci jen víc sluší přiléhavější modelyFoto: Profimedia.cz

Ashley Roberts (39)

Teplákové soupravy slaví v poslední době velký comeback a rozhodně už neplatí jen za domácí oblečení. Americká tanečnice a zpěvačka je toho jasným důkazem – v téhle šik oversized teplákovce si vyrazila do města a rozhodně neudělala chybu. Na nákupy, na výlet s dětmi, do auta či letadla je tohle naprostá pecka!

Foto: Profimedia.cz

Teplákovka, a ještě k tomu oversized? Velký módní hitFoto: Profimedia.cz

Gigi Hadid (26)

Na mole se tahle kráska pyšní dokonalými křivkami, ale v soukromí dává přednost výrazně ležérnější módě. Není divu, že maxi oblečení nosí také velmi často. A oblékat k džínám pořád jen tričko je prostě nuda, kterou je občas potřeba něčím ozvláštnit – třeba super volnou a vzdušnou košilí. Něco takového by vám v letním a jarním šatníku chybět nemělo!

Foto: Profimedia.cz

Košile po dědečkovi? Kdepak, dokonalá ukázka oversized styluFoto: Profimedia.cz

Rihanna (33)

Sice jsme říkali, že v případě oversized stylu platí čím větší, tím lepší, ale byla to samozřejmě trochu nadsázka. Nic se nemá přehánět a ani tady to není jinak.

Rihanna patří k ženám, které jedou vždy na maximum – při zpěvu, tanci, ale i v módě. Rozhodně tleskáme její odvaze kombinovat nekombinovatelné, v tomto případě tepláky s lodičkami. Kreativita a originalita k módě patří. Ovšem i oversized styl by měl mít své hranice a tenhle kabát je prostě až moc obří!

Foto: Profimedia.cz

I s oversized stylem se to dá přehnatFoto: Profimedia.cz

Ivana Jirešová (44)

Ano! Tyhle šaty jsou trefa do černého, tedy spíš do růžového. Jemný splývavý materiál, krásná zářivá barva, jednoduchý střih a velké tak akorát. Sympatická herečka to vychytala a i crossbody kabelka, jejíž pásek dává tušit, že za volným střihem se skrývají ladné křivky, si zaslouží pochvalu.

Foto: Profimedia.cz

Pohodlné šaty na léto? Rozhodně tyhleFoto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová (43)

S touhle herečkou a módou je to občas jako na houpačce. Dokáže překvapit jak dokonalými outfity, tak i těmi, které si potlesk spíš nezaslouží. Nicméně tohle je rozhodně ten první případ.

Krásné barvy, jednoduchý vzor a k tomu oversized střih, který snadno schová případné drobné nedostatky a dokáže vyzdvihnout přednosti, je sám o sobě super. Velkorysý výstřih do véčka, který naznačuje, že šaty skrývají opravdové poklady, model ještě povyšuje.

Foto: Profimedia.cz

Sexy herečka občas v módě tápe, ale tohle se povedloFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám