Hlavní obsah
3,3
(73)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Dokřupava upečené, s báječnou pikantní náplní. Bramborové placky s paprikou a kuřecím masem se hodí na výlet i na večeři. Chutnají za tepla i za studena a budete je chtít znovu!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 800 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g krupičky
  • 180 g hrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
Na dohotovení
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 200 g cukety
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce den předem. Pak je oloupejte a propasírujte. Přidejte půl lžičky soli, vejce, mouku, krupičku a vypracujte těsto. 

02.

Maso nakrájejte na nudličky. Dejte ho do misky, přidejte trochu soli, sojovou omáčku, škrob, důkladně promíchejte a nechte chvilku stát. 

03.

Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je na proužky. Cuketu nakrájejte na kousky a cibuli s chilli papričkou nasekejte najemno. 

04.

Na oleji na prudkém ohni opečte maso. Pak teplotu stáhněte, přidejte papriky, cuketu, cibuli a chilli papričku. Zasypte mletou paprikou, osolte a opečte doměkka. 

05.

Těsto rozdělte na 4 až 6 částí. Rukou vytvořte placky a na každou dejte hromádku masové směsi. Pak těsto přehněte a okraje pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. 

06.

Takto připravené placky opečte na oleji do zlatova z obou stran. Pak je dejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Pokud nechcete péct na oleji, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova v troubě na 180 stupňů. Bude to trvat asi 30 minut. 

Brambor není nikdy dost. Zkuste i další pochoutky, třeba brambory zapečené s kapustičkou a bešamelem nebo jako indickou parathu, tedy bramborové placky se sýrem

Reklama

Související témata:

Načítám