Hlavní obsah

Poctivá hrachová polévka, která zasytí

Foto: Marcel Rozhoň

Polévka, která vás zaručeně zasytíFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poctivá porce uzeného masa, na oleji provoněný česnek i cibule, to je základ pro lahodnou hrachovou polévku, která vás zaručeně zasytí na celé odpoledne!

Článek

Krutonky do polévky můžete před pečením promíchat s prolisovaným česnekem a pak je opéct. Když nechcete připravovat uzené, polévku před podáváním ozdobte jen dokřupava opečeným kouskem slaniny. Příjemnou chuť dodá polévce i hrst čerstvých nasekaných bylinek. Výborně chutná například kombinace petrželky a pažitky.

Hrachová polévka s uzeným masem

Na 6 porcí budete potřebovat: 200 g uzeného masa, 2 hrnky vařeného hrachu, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku, kousek celeru, 5 lžic oleje, 1 l zeleninového vývaru, 2 housky

Postup: Uzené maso dejte asi do jeden a půl litru vody a vařte je doměkka. Můžete použít i uzená žebra. Maso pak slejte a vývar nechte stranou. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidejte na kousky nakrájený celer, vše ještě chvíli opečte, vsypte hrách a zalejte vývarem z uzeného masa. Polévku vařte asi půl hodiny a pak ji rozmixujte na hladký krém. Přidejte na kousky nakrájené uzené maso a polévku podle potřeby osolte, opepřete a dochuťte majoránkou.

Housky nakrájejte na kostičky a opečte je na suché pánvi nebo rozložte na plech a upečte v troubě dokřupava. Opečené houstičky přidejte do polévky až při servírování.

Tip: Hrachová polévka chutná výtečně i s na kousky nakrájeným uzeným pstruhem.

Milujete jemné krémové polévky, které snadno nahradí i hlavní jídlo? Pak určitě vyzkoušejte květákovou s křupavou slaninkou nebo jemnou mrkvovou s kokosovým mlékem!

Reklama

Načítám