Hlavní obsah

Podřízená vydírá šéfovou kvůli intimním fotkám! Co s tím?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když někdo najde vaše intimní fotky na internetu, nevěstí to nic dobrého. Obzvlášť když je to někdo z práce! Své o tom ví Miroslava, kterou docela drsně vydírá její podřízená Kamila. Co si v takové situaci počít?

Článek

Život není vždycky snadný a někdy můžete mít pocit, že vzniklá situace prostě nemá řešení. A právě proto tu jsou mediátoři, kteří vám pomohou vybruslit téměř z čehokoli. Přečtěte si další případ z praxe mediátorky Kateřiny Bělkové.

V práci to fungovalo

Miroslava (38) a Kamila (26) si nikdy nebyly moc sympatické. Miroslava je vdaná, má děti, dům a pracuje jako manažerka ve farmaceutické společnosti. Dalo by se říct, že žije dokonalý život, jaký je možné vidět v televizních seriálech. Je odpovědná, pracovitá, všechno plánuje a nikdy neuhne z cesty.

Zato Kamila je tak trochu větroplach, žije ze dne na den, je impulzivní a o věcech moc dlouho nepřemýšlí. Když před třemi lety nastoupila do firmy a stala se Miroslavinou přímou podřízenou, šéfka z ní úplně nadšená nebyla. Nicméně Kamila měla dobrý tah na branku, dařilo se jí, práce ji bavila a vážila si jí. Miroslava se proto rozhodla, že nebude osobní antipatie tahat do zaměstnání a nepřipraví se kvůli nim o schopnou sílu. A tak třebaže spolu nikdy příliš dobře nevycházely, v práci to zvládaly.

Když přišla kritika

Situace se však změnila při jednom ročním hodnocení. „Miroslava musela Kamilu upozornit na několik drobností, na kterých by podle ní i podle ostatních kolegů měla zapracovat. Kamila vyletěla – byla přesvědčená, že se její práci nedá nic vytknout, a naopak si myslela, že ji čeká spíše povýšení než pokárání,“ popisuje Kateřina Bělková.

Nakonec nadřízené vmetla do tváře, že na internetu našla její velmi intimní fotografie. Miroslava je na nich mladá, ale není pochyb, že je to ona. Od té doby začalo pro Miroslavu peklo: Kamila si ji vychutnávala, trvala na tom, aby jí zařídila lepší bonusy, tolerovala pozdní příchody, a navíc ji při každé možné příležitosti týrala před kolegy narážkami, kterým rozuměly jen ony dvě.

A dost!

Miroslava si se situací nevěděla vůbec rady a několik měsíců to snášela. Nakonec se ale zdravě rozzlobila, došla jí trpělivost a Kamile oznámila, že buď spolu zkusí problém urovnat s pomocí mediátora, nebo bude muset Kamila firmu opustit. A to i za tu cenu, že fotky zveřejní!

Kamile ovšem na práci záleželo, a tak se sešly na mediaci. „Když dorazily, vřely mezi nimi silné emoce. Miroslava po několikaměsíčním stresu, že Kamila otevře její Pandořinu skříňku před kolegy, na mediaci zcela vybouchla. Zasypala podřízenou spoustou výčitek a vylíčila jí svůj životní příběh,“ popisuje Kateřina Bělková.

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Za drzostí a vydíráním je často schovaná závist. A bylo to tak pravděpodobně i tentokrátFoto: Just Life, Shutterstock.com

Přišlo pochopení

Intimní fotky nafotila Miroslava jako mladinká v době, kdy jí tragicky zemřela sestra, matka začala pít a otec od nich odešel. „Miroslava nastoupila na vysokou a ocitla se ve velkém městě téměř bez prostředků,“ líčí mediátorka. Na focení pro jakýsi zahraniční plátek kývla v naprosté nouzi, když nevěděla, jak jinak vydělat peníze, aby nejen měla z čeho žít, ale také studovat.

Tyto informace na Kamilu zapůsobily jako studená sprcha, popisuje obrat ve smýšlení mladší ženy mediátorka: „Nadřízenou do té doby vnímala jako paní Dokonalou, která má všechno v životě jasně nalajnované. Když si uvědomila, jak těžkou cestu musela Miroslava ujít, bylo jí stydno. I když byla Kamila hodně lehkovážná, pochopila, že to přehnala, a nadřízené se omluvila.“

Podepsaly dohodu

Kamila slíbila, že na fotky zapomene a již nikdy nebude žádat žádné výhody. Miroslava byla ke Kamilinu slibu přirozeně skeptická, ale nakonec se uklidnila. „Slib jsme jasně formulovaly i do písemné mediační dohody. Pak bylo na Miroslavě znát, že se jí ulevilo,“ uzavírá další zajímavý příběh Kateřina Bělková.

Typologie šéfů podle horoskopu: Je ten váš tvrdá palice, nebo časovaná bomba?

Načítám