Hlavní obsah

Horoskop: kdo umí odpouštět a kdo zůstává ukřivděný

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpustit druhým nikdy není jednoduché, zvlášť když vám něčím opravdu ublíží. Některá znamení jsou v tom lepší, jiná si naopak křivdu dlouho hýčkají. Jak je na tom vaše znamení?

Článek

Odpustit neznamená zapomenout, a i tak to dá pořádně zabrat, zvláště když vás druhý svým jednáním opravdu zranil. Některá znamení však přece jen dokážou snadněji odsunout výčitky a negativní emoce a zamířit k obnovení a úlevě, které odpuštění přináší. Jiní naopak zůstávají uražení dlouho poté, co jim bylo ublíženo. Umí vaše znamení velkoryse odpustit, nebo větší ani menší křivdy nikdy nezapomenete?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani vám rozhodně dají najevo, že jste jim ublížili a pěkně je naštvali. A bude chvíli trvat, než z toho vzteku vychladnou, dopřejte jim prostor. Nejsou to ale žádní svatoušci, takže je pravděpodobné, že se svou horkou hlavou taky ledacos vyvedli a o odpuštění sami prosili. Pokud se k nim zachováte upřímně a všechno přiznáte narovinu a omluvíte se, pravděpodobně se dočkáte druhé šance poměrně brzy. Hlavně se nesnažte zatloukat a mlžit, to Berani přímo nenávidí a odpuštění byste u nich pak hledali jen těžko.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Snad nikdo neumí trucovat tak dlouho a intenzivně jako Býci. Rozhodně na vás nebudou křičet, nebudou se vztekat, budou zkrátka mlčet a ignorovat vás, předstírat, že neexistujete. A pokud se s nimi budete snažit mluvit, prostě se sbalí a odejdou. Ano, časem si vaši omluvu vyslechnou a přijmou ji, ale slovíčko časem je tady klíčové – připravte se na to, že tohle bude trvat, čím víc jste jim ublížili, tím déle. Býci jsou ohromně hrdé znamení, a pokud jejich pýchu nějak pošramotíte, zaplatíte za to. Rozhodně neodpouštějí snadno.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Co se křivd týče, mají Býci sloní paměť, jen tak vám neodpustíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si rozhodně užijí drama prvního okamžiku, a pokud je nějak urazíte nebo rozzlobíte, dají vám to sežrat a budou si na vás stěžovat, kde se dá. Odpustit ale rozhodně dovedou, a to poměrně rychle. Může za to do velké míry jejich přelétavá povaha – zkrátka je nebaví zabývat se nějakou křivdou dlouho, brzy se zaměří na něco nového a rozhodně nečekejte, že by vám něco vyčítali i po letech. Blíženci málokdy trucují, rozhodně pomůže, když s nimi všechno proberete horem dolem a několikrát se pořádně omluvíte.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Když se Raci zlobí, prožívají to opravdu intenzivně. Tohle znamení se často nechá zmítat emocemi a v případě, že je naštvete nebo jim ublížíte, pravděpodobně udělají nějaké velké gesto, vymažou a zablokují vás všude, kde to jen jde, a vůbec vám nedají šanci se omluvit. Až po nějaké době. Ale v souvislosti s tím, co jste jim provedli, budou kolem vás pořád dost opatrní a jejich důvěru si budete muset tvrdě odpracovat. Jakmile jim někdo sáhne na city, stáhnou se do sebe a do své skořápky vás zpátky hned tak nepustí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Než nějak naštvete Lva, nebo mu dokonce ublížíte, bude to trvat. Tohle znamení umí být dost splachovací a jen tak něco se mu pod kůži nedostane. Ale pokud už se na vás opravdu rozzlobí… no, může to být nadobro. Jejich hrdost je obrovská, a pokud vám důvěřovali a měli vás za přítele, a vy jste tuto jejich důvěru zradili, Lvi už vám málokdy začnou plně důvěřovat znovu. Ano, asi vám nakonec odpustí, začnou s vámi zase komunikovat, třeba vás i obejmou a věnují vám úsměv, ale už vás k sobě nepustí. Takového odpuštění se od nich dočká opravdu jen málokdo.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Když se vám podaří rozzuřit Lva, pravděpodobně se s ním můžete rovnou rozloučit Foto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Takhle – Panny se budou dost brzy tvářit, že vám odpustily, protože to je přece ta nejrozumnější věc, kterou je třeba udělat, a ony jsou rozumné. Ale doopravdy vám nic nezapomenou. Vždycky budou vědět, jak hrozně jste se k nim chovali, jak moc jste jim ublížili, a budou to zveličovat. Panny mají rády pravdu a jsou v tom až trochu urputné. Tak je to i v tomto případě – často se stane, že na vás po letech vytáhnou nějakou starou křivdu, jen proto, aby měly převahu a aby vám ukázaly, že si všechno pamatují. Rozhodně pomůže, pokud uvidí, že vás to opravdu mrzí, a ne že to jen říkáte.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Urazit Váhy nebo je dotlačit do hádky a velkého konfliktu, to je fakt těžké. Když se věci vyostří, radši odejdou, než se všichni zase uklidní. Váhy hádky nenávidí a snaží se jim ze všech sil vyhnout. Pokud ale něco nedávají, je to nespravedlnost. Váhy prostě chtějí, aby věci byly fér. A pokud se zachováte jinak, bude jim trvat, než vám odpustí. Jinak si je ale usmíříte poměrně snadno, tihle lidé nezůstávají dlouho ublížení nebo trucující, rádi nechají všechno špatné být, aby se dusno mezi vámi vyčistilo a vy se zase mohli mít rádi.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nikdy, nikdy si to nerozházejte se Štírem, protože vám pravděpodobně nikdy neodpustí. Tohle znamení se nedokáže zbavit pocitu ublíženosti a křivdy, neumí se přenést přes to, co jim druzí způsobili. Ano, možná se o to nakonec, po dostatečně dlouhé době, budou snažit, budou chtít odpustit – ale ve skutečnosti v nich křivda bude pořád hlodat, pořád jim budete něco dlužit. Štíři jsou ohromně vášniví  a odpuštění zkrátka není v jejich povaze. Tak na to myslete, tohle usmiřování na vlastní kůži prožít nechcete.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Štír vám vaši reálnou nebo domnělou vinu nikdy neodpustíFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci umí udělat pořádný cirkus a naštvat se, když jde o něco pro ně důležité, ale druhý den už o ničem nevědí. Nejspíš ani nebudou vyžadovat pořádnou omluvu – tedy samozřejmě v závislosti na tom, o jak vážný prohřešek se jedná – a prostě velkoryse mávnou rukou s tím, že se takové věci stávají. A odpustí vám doopravdy. Neumí se zlobit dlouho, urážlivost jim zkrátka není blízká. Ale v okamžiku, kdy je vytočíte, vám to pěkně spočítají a seřvou vás na dvě doby. Tak sklopte uši a počkejte, až to přejde, to je u Střelců nejlepší metoda.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi klidné znamení, které své emoce příliš neukazuje navenek. Přesto je ale možné jim ublížit natolik, že už vaši omluvu zkrátka nepřijmou. Pokud jde jen o nějakou každodenní hloupost, nejspíš si ani nevšimnete, že jste se jich dotkli, protože budou chvíli trucovat a pak to nechají plavat, konflikty je nebaví. Pokud jim ale doopravdy ublížíte, stáhnou se a za vámi zabouchnou dveře. Nejsou to totiž takoví drsňáci, jak se tváří, a tohle je jejich způsob obrany, aby jim svět neublížil až příliš.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři mají jediné krédo: žij a nech žít. Jsou tolerantní a ledacos snesou, jen tak je nerozhodíte. Hranice však mají nastavené jasně, a pokud je překročíte, připravte se na peklo. Umí být neuvěřitelně zlí a z vyklidněné sluníčkové bytosti se lusknutím prstu promění v krvežíznivou fúrii, která vás rozsápe na místě. Nejlepší je všechno přímo nadhodit, upřímně se omluvit, nic neskrývat a pokorně přiznat, že to jste prostě pokazili. Po nějaké době to Vodnáři nejspíš překousnou, ale jejich důvěru si budete ještě nějaký pátek získávat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pokud by byl v horoskopu jeden expert na odpouštění, byli by to jedinci ve znamení Ryb. Ti si totiž v jednom kuse dělají starosti ohledně všech svých vztahů. Pořád se zabývají tím, jestli někomu neublížili, chtějí prostě, aby se všichni cítili dobře. A proto se nedovedou na druhé zlobit, zvlášť když cítí opravdovou lítost. Někdy to s odpuštěním až přehánějí, protože chtějí být za dobře úplně s každým. Dokonce se sami omlouvají, když je na vině druhá strana! Toho se dá snadno zneužít, ale Ryby si to skutečně nezaslouží.

Reklama

Související témata:

Načítám