Hlavní obsah

Podzim podle znamení horoskopu. Hygge, nebo ve stresu?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Reklama

S podzimním chmurnem mnozí bojují zavrtáním se do dek a svetrů s horkým šálkem čaje a knihou v ruce. Jiní však odmítají zpomalit a s podzimními splíny bojují aktivitou. Kam patříte vy a vaši blízcí?

Článek

Lenoši, nebo aktivní jedinci? I znamení zvěrokruhu může napovědět, zda je danému člověku lépe na gauči s nohama nahoře, nebo spíš na procházce, rotopedu nebo při jiné sportovní anebo pracovní aktivitě. Kdo se na chvíli nezastaví a překypuje energií? Kdo si pohybem dobíjí baterky? A kdo sebou po náročném dni prostě potřebuje plácnout do postele a chvilku jen koukat do zdi?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani proti splínům, ospalosti, letargii… vlastně proti čemukoli bojují aktivitou. Podzim je nemůže rozhodit, nejsou z cukru. Nasadí zimní výstroj a tradá do deště, třeba jen skákat v gumovkách do louží. Do podzimní deprese by je naopak vtáhla nutnost posedávat někde uvnitř a čekat, až se udělá líp. Dokud můžou poletovat světem a dávat průchod své nervózní energii, jsou v pohodě. A ani ošklivé počasí je nemůže nijak rozhodit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou obecně pomalejší znamení, které si všechno dělá ve vlastním tempu. Někdo by je snad mohl nařknout z lenosti… a vlastně by se tak úplně nemýlil. Býci opravdu lenošit umějí, klidně proleží celý víkend v posteli, když si to umyslí, nebo se nechají hýčkat někde ve wellness, aniž by zvedli třeba jen malíček. To ale neznamená, že jsou takoví pořád. Když se do něčeho zakousnou, postupují vpřed pěkně houževnatě. Jen se k tomu dokopat…

Foto: sweet marshmallow, Shutterstock.com

Berani vstávají s vidinou aktivně prožitého dne, zato Býci si dokážou poležet klidně celý víkendFoto: sweet marshmallow, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci potřebují od každého něco. Mizející slunce je sice rozhodí, koho by nástup plískanic a brzké tmy nesklíčil. Ale velmi brzy se s tím porvou a zařadí do života oba přístupy: jak líné polehávání, rozsvěcování světýlek a zapalování svíček, tak i podzimní aktivity od práce na zahradě po dlouhé procházky, kde si perfektně vyčistí hlavu. Podle toho, co jim bude zrovna milejší. Sami sobě se Blíženci umějí perfektně přizpůsobit, náročnější je to pro okolí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mají sklony sklouzávat do lenošivé nálady – jako by z nich celodenní příšeří vysávalo energii. Je pak pro ně daleko těžší dokopat se k nějaké činnosti. Na druhou stranu ale rozhodně nepatří mezi největší lenochy horoskopu, to ani náhodou. I když se často nedonutí k žádné opravdu akční aktivitě, třeba ke sportovním výkonům, většinou se dopracují k úklidu a všelijakému přerovnávání domova. A tohle hnízdění je přece také akční, ne?

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou – stejně jako jejich protějšek z říše zvířat – poměrně líná stvoření, která na gauči proleží klidně celý den. A když navíc prší? Přihrajte jim popcorn a deku a už o nich neuslyšíte. Tuhle svou stránku jen tak na odiv nedávají, raději se tváří jako manažeři, kteří mají každý den rozvržený do minutky. A ano, často to tak skutečně je. Jsou ale i dny, které stráví spíše v poloze ležmo. A ačkoli si to posléze většinou vyčítají, dopřávají si je znovu a znovu.

Foto: Kitja Kitja, Shutterstock.com

Lvi se tváří jako velcí manažeři, kteří dnem i nocí pracují či žijí společensky, ale ve skutečnosti se dost často jen tak válejí na gauči a odpočívajíFoto: Kitja Kitja, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny nelenoší ani omylem. Že je venku ošklivo a je pořád tma? Svět se přece nezastavil! A dokud se nezastavil svět, nezastaví se ani ony, protože co je v diáři psáno, to je dáno. A bez plného diáře Panny fungovat neumějí. Ne snad že by překypovaly energií a nevěděly, jak se jí zbavit. Spíš jsou zvyklé své dny plnit programem a roční doba na tom nic nemění. Mají pevnou vůli a morálku jako nikdo, což jim s neustálým vyvíjením aktivity zásadně pomáhá.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří spíš mezi línější znamení. Nejsou to vyložení povaleči a čas od času se v nich vzedme příval nervózní energie, kterou pak investují do něčeho akčního, ale dost často jsou nejšťastnější někde za hradbou polštářů s knížkou a kakaem. Dobíjejí si tak baterky – po dnech mezi lidmi je to třeba. Ačkoli Váhy většinou patří mezi extroverty, neustálá komunikace je pro ně vyčerpávající a nicnedělání je pro ně skvělá regenerace.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři s přicházejícím podzimem procházejí hned několika fázemi. Jako velmi citlivé znamení snadno upadají do chmur a depresí a v nejhorším stadiu opravdu klidně celé dny proleží a nejsou schopní snad ani mluvit. Je nutné je z těchto stavů vytáhnout, aby se v nich neutopili. A poté následuje aktivní fáze, kdy ze sebe potřebují dostat všechny smutky i nahromaděný vztek. To si pak klidně dají třicet kiláčků v mrznoucím dešti a nic je nerozhodí.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Štíři i Váhy mají chvíle, kdy se potřebují někam schovat před světemFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci nejsou flákači a k životu přistupují aktivně – jsou si vědomi svého omezeného času a chtěli by stihnout víc věcí, než kdy dokážou. Aktivity je nabíjejí, posedávání naopak roztrpčuje a nudí. A tak i kdyby je náhodou zasáhl podzimní splín, rozběh a skok rovnýma nohama do světa je pro ně ten nejlepší lék a oni to dobře vědí. Navíc se říká, že skleslého Střelce nikdo nikdy neviděl. Jejich úsměv je prostě legendární!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům zahálka nesvědčí, a když už se k ní „sníží“, znamená to, že je něco špatně, a jejich okolí by mělo zbystřit. Jsou totiž nejšťastnější ve svých zajetých kolejích a do nich lenošení nezapadá. Ne že by byli neustále v pohybu jako třeba Berani, životní tempo Kozorohů je pomalejší. Ale úplně stejně cílevědomě a s nadšením se vrhají do všeho, a to s urputností sobě vlastní: aktivita v jejich podání znamená spíš vytrvalé konání.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se umějí flákat jako nikdo. Když se rozhodnou, že nic dělat nechtějí a je správný okamžik na lenošení, nic a nikdo s nimi nepohne. Ať klidně hoří deadliny a telefon nepřestává zvonit, oni ho zahodí a budou s kouřícím hrnkem v rukou pozorovat padající listí. Ale když je to popadne, naskočí do zběsilého tempa a všechno rychle doženou. Jejich chování nelze předvídat ani ovlivnit. Okolí prostě musí vzít na vědomí, jak se zrovna situace má.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Do Ryb by to kvůli jejich obětavosti, s níž se ujímají nepopulárních úkolů, asi nikdo neřekl, ale když se tím nenaruší nic zásadního, rády si polenoší. A klidně se vymluví přátelům, že toho mají moc a večer ven nemůžou, aby mohli nerušeně ležet v posteli s knihou či seriálem. Tenhle jejich klid je pro ně bezpečný přístav, který zvláště v temných dnech podzimu potřebují, aby se pak zase mohly rozdat, až to bude skutečně potřeba.

Reklama

Načítám