Hlavní obsah

Největší smolaři podle horoskopu

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedni jsou strůjci svého štěstí, druzí nechávají volné ruce osudu, přesto se někomu daří, na co sáhne, a radosti mu padají do klína, jiný se může snažit sebevíc, ale nepříjemnosti se mu nevyhýbají. Která znamení patří mezi největší smolaře?

Článek

Štěstí se má jít naproti, sedávání v koutě už je přežité, jak se do lesa volá… pouček o tom, jak trošičku pohnout s vlastním osudem, je spousta. Přesto však některá znamení patří mezi větší nešťastníky, zatímco nad jinými drží štěstěna ochrannou ruku. Jak jste na tom právě vy?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou strůjci vlastního osudu, protože jsou ohromně aktivní a neustále se vrhají do… všeho. Ale štěstěna na jejich straně úplně nestojí. Spíš naopak. Možná si za to tak trochu můžou sami, když zbytečně riskují a věci nepromýšlí do důsledků. Mimochodem, podle statistik, které zveřejnila jedna pojišťovna, mají právě Berani nejvíce dopravních nehod. Přesto se jim dost často stávají nepěkné věci, za které ani trochu nemůžou. Naštěstí jsou nenapravitelní optimisti a ten pocit, že jim někdo hází klacky pod nohy naprosto schválně, ze sebe dost snadno setřesou a zapomenou.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

I Býci bohužel patří spíše mezi ty, kterým se na paty lepí smůla. Což je vlastně trochu s podivem – jsou rozvážní, rozumní, zodpovědní, vždycky si všechno dvakrát rozmyslí, než aby do něčeho šli po hlavě. Přesto mají období, kdy si je nejrůznější životní nehody a karamboly vyhledávají. Třeba zranění, Býci patří k těm, kteří jich mají ve výše uvedeném výzkumu nejvíce. Jsou ovšem vždy připraveni na to, že jim osud v něčem může vymáchat čumák, a mají vlastní ochranné mechanismy. Například se pojistí nebo zásadně nesází.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Ani Blíženci nepatří mezi štístkaře, kterým se daří všechno, na co sáhnou. Je to i tím, že jsou zvídaví a zkoušejí spoustu nových věcí. No a ty se zkrátka čas od času zvrtnou a dopadnou jinak, než dotyční předpokládali. I tak jim hazard a osud prostě nepřejí. Možná i kvůli tomu se jim tak často mění nálada a celkové rozpoložení – když člověka osud nakope do zadku, dost často z toho bude otrávený, že. Myslete tedy na to, když na vás ten váš Blíženec zrovna bručí – třeba s ním štěstěna zrovna pořádně zametla.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci vše promýšlejí dopředu a počítají v podstatě i s nehodouFoto: fizkes, Shutterstock.com

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci příliš nevybočují z průměru. Jsou známi svojí laskavou a velmi milou povahou, takže jakákoliv nepřízeň osudu opravdu bije do očí, protože zrovna oni si ji vážně nezaslouží! Jako by jim osud nepěkně oplácel nějaké karmické prohřešky, které si teď oni sami svým chováním nevědomky žehlí. Kvůli své nekonfliktní povaze všechny tyhle prohry a zaškobrtnutí zvládají většinou i s úsměvem. Občas je však přepadnou emoce a nad nepřízní osudu si postesknou a popláčou – většinou v soukromí, aby tím nikoho neobtěžovali.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou přesně v polovině, nemají ani nijak velké štěstí, ani smůlu. Vnějšímu pozorovateli se může zdát, že jim ledasco spadne do klína jen tak a že jim štěstí přeje, ale pravda je, že si většinu těchto „náhod“ prostě odpracují nebo jim sami připraví půdu. Lvi se na štěstí nespoléhají – ať už je to proto, že ho nijak moc nemají, nebo proto, že je to trochu pod jejich úroveň. Když se jim stane něco nepříjemného, umí to překonat se vztyčenou hlavou a hrdě zvednutou bradou.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pannám vlastně štěstí docela přeje – ale i proto, že jsou na něj připravené a vychází mu naproti. Vždycky před odchodem z domu všechno několikrát překontrolují, stejně tak myslí na zadní vrátka u každého plánu, nenechávají nic náhodě. A když už pak náhoda přijde, hraje většinou v jejich prospěch. Panny na ni ale stejně nevěří a připisují zásluhy spíš sami sobě. A stejně tak, pokud dojde na to, že se jim nedaří: je to jejich chyba, protože na přípravě víc nezamakaly a mohly do ní dát víc.

Foto: file404, Shutterstock.com

Lev se spoléhá jen sám na sebe, štěstí je pro ně příliš pofidérní veličinaFoto: file404, Shutterstock.com

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy rozhodně nepatří mezi největší smolaře, právě naopak – mají většinou docela štěstí, v životě se jim daří a nejednou jim věci jen tak spadnou do klína, protože prostě proto. Na tuhle náhodu nakloněnou na jejich stranu Váhy dost často hřeší a využívají toho, protože jsou prostě zvyklé, že všechno dobře dopadne. Pokud to tak není, většinou je to dost vyvede z míry a rozhodí. Mají tak trochu pocit, že podobně lehce se žije všem, že si všichni jen tak proplouvají životem a nestojí je to příliš mnoho sil.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Někteří říkají, že Štíři k sobě negativní energii přitahují svým přístupem k životu. Patří spíše k pesimistům a očekávají to nejhorší. Podle statistik sice patří k těm, kteří mají téměř nejméně zranění, jenže nějaká drobná nehoda se stane každému. A Štíři to samozřejmě berou jako potvrzení svého přesvědčení, že všechno je špatně. Pravda je, že někdy si s nimi osud i nepěkně zahraje, jsou to oni, kdo si vyberou jediný špatný jogurt v celé várce, nebo komu klekne mobil půl roku po koupi. Štíry to extrémně zlobí, ale se svým nastavením hnout neumí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Optimističtí Střelci jsou asi největšími klikaři horoskopu a štěstí vždycky stojí na jejich straně. Mají nejméně nehod i zranění. Přistupují k životu s úsměvem a nadšením a život jim totéž oplácí – možná se věci prostě dělají takto! Střelcům v jednom kuse někdo něco slibuje, nabízí a dává zadarmo, vybírají je pro přesun do lepšího ubytování a vyhrávají jednu soutěž za druhou. O výhody, které jim takto padají do klína, se rádi dělí, proto je má taky ještě vůbec někdo rád. S takovými klikaři se jinak skutečně žije jen velmi nelehce.

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Sázíte? Pokud nejste Střelec, nemáte šanciFoto: insta_photos, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi málokdy vystupují ze své ulity a zavedené rutiny, a to i proto, aby omezili zásah náhody, potažmo tedy i štěstí či smůly, do svého života. Nechtějí v něm totiž nic, co by neměli pod kontrolou. Většinou se jim to dost daří, pokud přeci jen ne, berou si krize dost k srdci – oni jsou přece připravení, oni udělali všechno správně, tak proč se jim tedy teď dějí špatné věci? Proč se nedějí někomu, kdo na sobě nemakal zdaleka tolik jako oni a nenaplánoval svůj život do nejmenšího puntíku? Svou smůlu tedy dost špatně snáší, což není příjemné vlastně nikomu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářům se jednou za čas sesype celá obloha na hlavu. Většinu času tráví v poklidu a bez zásadních dramat, v podstatě spokojeni se stavem věcí. Ale pak se zničehonic zhroutí úplně všechno, samozřejmě najednou a s plnou parádou. Vodnářům pak nezbývá než posbírat kousky a zase se smůle postavit. Na druhou stranu jsou to obrovští bojovníci, kreativní povahy a mají neskutečnou vůli, takže zpravidla z každého takového krachu vybudují něco ještě lepšího.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou jedněmi z těch šťastnějších znamení. Snad je to i tím, že právě ony nejčastěji věří v nadpřirozeno a taky v to, že se za oponou každodenního světa skrývá něco úplně jiného a důležitějšího. Takže také vědí, že je třeba k tomuto nadpřirozenu vysílat svá přání i poděkování. Když tedy Ryby po něčem touží, většinou si to prostě nějak vymodlí – a to by se rozhodně dalo považovat za štěstí. Každý to tak ani náhodou neumí.

Reklama

Načítám