Hlavní obsah

Oblíbené místnosti: kde tráví znamení nejvíc času?

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

V uplynulém roce jsme se všichni s vlastními byty nebo domy seznámili o dost lépe, než jsme na začátku pandemie předpokládali. Které místnosti jsou pro jednotlivá znamení nejdůležitější a tráví v nich co nejvíce času?

Článek

Útulnost znamená pro každého něco jiného. Stejně tak je každému z nás dobře v jiné části bytu. Které místnosti jsou nejdůležitější pro jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kdo tráví celé hodiny v kuchyni (a dokonce s radostí!) a pro koho je daleko důležitější pohostinná útulnost obývacího pokoje? Kdo má odmalička vysněnou ideální koupelnu a kdo ulítává na praktičnosti vlastní pracovny?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

U Beranů je to s oblíbenou místností poněkud komplikované. Jako se jim mění názory a chutě ve všem ostatním, i tady nevydrží dlouho u jednoho oblíbence. Rozhodně touží třeba po domácí posilovně, ale kdo si takovou vychytávku může dovolit? Velmi oblíbeným konceptem Beranů je jakési doupě – místnost, kam si můžou zalézt s přáteli, hrát hry nebo třeba stolní fotbálek, kde mají schovaný domácí minibar nebo natažené plátno na promítání filmů. Pokud je to jen trochu možné, poskytněte Beranovi prostor na toto útočiště. Bude neskonale šťastný.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je jednou z nejdůležitějších místností v domě kuchyně. Jsou to milovníci smyslových požitků a právě chuť je jejich nejoblíbenějším smyslem. Nejen, že je baví jíst a rozšiřovat si rejstřík poznaných chutí, rádi také škádlí mlsné jazýčky ostatních svými kulinářskými výtvory. A aby měli k vaření dostatek prostoru, potřebují plně vybavenou kuchařskou svatyni, kterou si zařídí podle svého gusta. Nesnáší, když se jim někdo motá pod ruce, takže je taky kuchyně trochu zakázanou zónou. Umí v ní ale vytvořit doslova manu nebeskou.

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Přelétavá povaha Blíženců nezklame ani v případě oblíbené místnosti – ta se prostě stále střídá. Pokud by se dalo ale ukázat na jednu, bude to knihovna. Nemusí jít jen o místnost, která je celá zaplněna materiálem ke čtení. Je to zkrátka pokoj, kde Blíženci svoje knihy uchovávají. Tohle znamení patří mezi největší čtenáře celého zvěrokruhu a sebevzdělávací i zábavná literatura pro ně k životu neodmyslitelně patří. Velká a rozmanitá knihovna je pro ně pýchou, kterou rádi opečovávají.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je díky jejich rodinně orientované povaze velmi důležitý obývací pokoj, který slouží k setkávání všech členů smečky. Velmi sází na jeho útulnost a pohostinnou atmosféru, tráví hodiny výběrem povlaků na polštářky i jejich pečlivým rozmisťováním. Do bytu rádi a často nosí květiny, pečou, pouštějí relaxační hudbu, zkrátka vytvářejí obývací prostor příjemný pro každého, kdo jen strčí do místnosti nos. Jejich cílem je každého zadržet, aby se tu rodina co nejčastěji setkávala celá.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají rádi přítomnost návštěv, dalších lidí, které s oblibou vpouští do svého soukromí. Právě z toho důvodu potřebují velkou obývací místnost, ideálně propojenou s jídelnou, aby se zde dalo volně korzovat, jíst, odpočívat, bavit se. Zkrátka takový multifunkční prostor, který můžou proměnit tak, jak se jim zrovna hodí. Atmosféru tvoří spíše svou osobností než čímkoli jiným – Lvi rádi oslňují a baví, ať už jsou kdekoli. Stejně jako obývák zbožňují i terasu či jiné venkovní posezení, kde se mohou bavit s přáteli i rodinou.

Foto: MediaGroup_BestForYou, Shutterstock.com

Lvi milují pozornost a ve velkém obývacím pokoji s jídelnou si ji mohou při návštěvách užít naplnoFoto: MediaGroup_BestForYou, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je klíčové mít vlastní pracovnu, nebo aspoň koutek nějaké místnosti, který bude jen a jen jejich, kam nebude nikdo další zasahovat a měnit pečlivě uspořádané rozložení. Čeho? Všeho, a zkrátka narušovat jejich vlastní a přísně kontrolované prostředí. S nepořádkem kolem sebe se nejsou schopny soustředit vlastně na nic, potřebují symetrii a systém. I proto je samostatná pracovna to nejlepší řešení, pokud i jen občas pracují z domova. Jsou milovnice šanonů, složek a lepicích pestrobarevných lístečků.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou estéti zvěrokruhu a zbožňují krásno. A k tomu se váže i proces zkrášlování. Nejvíce času tohle znamení tráví nejspíš v koupelně. Váhy zbožňují dlouhé koupání ve vaně s mnoha olejíčky a pěnami, horkou sprchu s příjemnou relaxační hudbou i zkoušení nových účesů či líčení před zrcadlem. Rády se rozmazlují a čas takto strávený rozhodně nepovažují za promarněný. Velká, krásná a světlá koupelna je místem, kde dobíjí baterky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají potřebu se čas od času úplně stáhnout do svého světa a jejich nejoblíbenější místností v domě je bezpochyby ložnice. V první řadě se jedná o jejich největší soukromí, kam vážně nepustí nikoho kromě svého partnera či partnerky. V řadě druhé také Štíři rádi spí, na svůj spánek si sáhnout nenechají a už vůbec ho kvůli ničemu nezkrátí. V neposlední řadě jsou nejvášnivějším a nejerotičtějším znamením zvěrokruhu, které hojně vyhledává sex. V každodenním životě je pro ně zcela nepostradatelný.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Pro Štíry je ložnice středobodem jejich domovaFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají ze všeho nejradši zahradu, otevřené nebe nad hlavou a trávu pod bosýma nohama. Stejně tak si oblíbí garáž či dílnu, kde si můžou kutit cokoli, co je zrovna napadne, a nemusí hledět na to, co kde ušpiní a poničí. V bytě se samozřejmě podobné prostory hledají těžko, přesto alespoň malý prostor sloužící jako dílna udělá hrozně moc. Střelci se tam budou moci manuálně vyřádit, což je něco, co ke své existenci skutečně nutně potřebují.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi v bytě či domě potřebují místo, kam se budou moci stáhnout, pokud toho na ně bude prostě moc. A vlastně je jedno, co to bude za místnost. Někteří se uchylují k vaření, jiní se zavřou do pracovny, další se naloží ve vaně. Kozorozi nevyžadují konkrétní místnost, jen si zkrátka někde musí vytvořit svůj uklidňující rituál, který pak opakují, když je potřeba. Vypozorujte tenhle jejich únikový prostor a nenarušujte jim ho – Kozorohy uklidňuje neměnnost a možnost spolehnout se na to, že některé věci budou vždy na stejném místě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pokud byste dali Vodnářům volnou ruku, vytvořili by si v bytě či domě ateliér – téměř prázdnou místnost s velkými okny a velkým množstvím světla, kde by mohli malovat, fotit, cvičit jógu, hrát na housle nebo aranžovat kytice. Zkrátka dělat cokoli, co se jim zrovna zamane, když je políbí múza. Potřebují místnost, kde nebude příliš věcí, kde nebudou muset opatrně sledovat politý koberec nebo ušpiněné zdi, kde si prostě budou moci jen být a popustit uzdu své kreativní energii. S takovou místností dokážou zázraky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je oblíbenou místností obývák. Na jednu stranu totiž zbožňují soukromí, svoje oblíbené křeslo zastrčené někde v koutku, kam se můžou schovat, zároveň jsou ale rády uprostřed cvrkotu a svými nejbližšími, i když se třeba zrovna nezapojují do hluboké konverzace nebo společenských her. Rády se účastní dění i pasivně, stačí jim jen pozorovat okolí a třeba si u toho listovat knihou nebo tvořit. Špatně snášejí „uklizení“ do vlastní místnosti, kde by byly samy, tenhle klid je moc nebaví.

Reklama

Související témata:

Načítám