Hlavní obsah

Zvířata a astrologie: Která znamení je mají nejraději?

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Reklama

Málokdo o sobě vysloveně prohlásí, že nemá rád zvířata, ale přece jen existují lidé, kteří po domácím mazlíkovi nijak netouží. Na rozdíl od těch, kteří si život bez zvířecího společníka nedovedou představit. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo nad každým psem, kočkou či morčetem vrká a rozplývá se až do nebes, jiný je ke zvířatům spíše ostražitý, dalšímu vadí to, že se po nich musí věčně uklízet. Jak jsou na tom s láskou k živým tvorům jednotlivá znamení zvěrokruhu? Která jsou do mazlíků největší blázni a kdo se k nim staví spíše obezřetně? Mrkněte se, co o vašemu vztahu ke zvířatům vypovídá datum narození!

Kdo může oslavit i 400. narozeniny? Neuvěřitelní rekordmani zvířecí říše!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani zvířata milují. Baví je jejich energie a nadšení, zbožňují jejich přímost a nekomplikovanost, často mají pocit, že porozumět zvířeti je snazší než člověku. Snadno se spřátelí s jakýmkoli živým tvorem a všechny si oblíbí. Kvůli své impulzivnosti a přelétavosti však nejsou ideálními páníčky. Mazlík je často přestane bavit, nemají trpělivost na pravidelné venčení a krmení. Spíš si vypůjčí zvíře od kamaráda či rodiny, než aby ho měli skutečně doma.

Ježek jako mazlíček? Ideální pro ty, kdo nemají moc času.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Klidní Býci jsou velkými milovníky zvířat všeho druhu a dost často si je pořizují i domů. Všechno si důkladně promyslí, zváží, jaké zvíře je pro ně ideální, a pak se o nového parťáka starají opravdu ukázkově. Mazlíčci jim navíc pomáhají i s jistou uzavřeností – Býci bývají introverti, své pocity sdílejí jen neradi a spíše se otevřou ve společnosti domácího zvířete, které jim pomůže rozehnat každou depresi. Ideální chovatelé, zvířata k nim přirozeně patří.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Uzavření Býci jsou ideální chovateléFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence zvířata zajímají spíše akademicky. Těší je rozmanitost přírody a fascinují je nejrůznější podivní tvorové, rádi se zajdou podívat do zoo, ale nejsou to žádní nadšenci, kteří by nutně museli mít mazlíčka doma. Pokud ano, výběr bude těžký: nebaví je tvorové, kteří tiše sedí ve výběhu, potřebují kolem sebe poměrně akční stvoření, s nimiž budou moci komunikovat. Rozhodně je proto neuspokojí akvárium s rybkami nebo terárium s plazem.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci a zvířata k sobě neodmyslitelně patří. Pečovatelská stránka Raků jim velí zamilovat se do všeho živého, co se kolem nich mihne, a málokdy žijí v domácnosti, kde by nebyl alespoň jeden křeček či akvarijní rybička. Zvířata zahrnují láskou, všechna bez rozdílu, ať už jde o krávu na statku, nebo výstavního bišonka. Rozmazlují je, s láskou po nich uklízejí a často si s nimi rozumějí lépe než s lidmi. Jestli existuje něco jako „zvířecí lidé“, pak jsou to rozhodně Raci.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi chtějí být vždy ve středu veškeré pozornosti a od toho se odvíjí i jejich láska ke zvířatům: zbožňují všechno krásné, majestátní a neobvyklé, co k nim přitáhne zájem. Získat si je sice může i oříšek, ale přirozeně ke zvířatům nijak netíhnou, a když si už nějaké pořídí, bude to něco netypického. Lvi se často stávají chovateli koní, tato majestátní zvířata k jejich povaze velmi ladí, případně se projeví jejich soutěživost a stávají se majiteli výstavních kusů, ať už jde o psy, kočky, nebo jiné tvory.

Smrt domácího mazlíčka: Hrob na zahradě, nebo kremace?

Foto: Flamingo Images, Shutterstock.com

Lvi a koně, to jde skvěle dohromadyFoto: Flamingo Images, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou ohledně zvířat tak trochu na vážkách. Na jednu stranu se jim moc líbí myšlenka věrných společníků, kteří jim budou vždy stát po boku, ale na druhou stranu zbožňují pořádek a organizovanost. A to se zvířaty nejde příliš dohromady. Přirozeně je to tedy k mazlíkům nijak zvlášť netáhne a pozorují je raději zpovzdálí. Když už si nějaké zvíře pořídí, vždy bude perfektně vycvičené a čistotné. Panny tomu věnují velké úsilí, protože je to pro ně extrémně důležité.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy zbožňují krásné věci, a tím pádem i všechna nádherná a fascinující zvířata. Baví je exotičtí tvorové, dokážou strávit v zoo celé hodiny pozorováním fauny všeho druhu. Zvířata si s nimi rozumějí a pro Váhy není nic složitého navázat s nimi rychle hluboký vztah. Aby si ale mazlíčka pořídili i domů, to se zas tak často nestává. Váhy jsou velmi váhavé a velké životní kroky jim trvají dost dlouho. Navíc je baví určitá volnost, která se s vlastněním zvířecího miláčka příliš neslučuje.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Do Štírů by to možná nikdo na první pohled neřekl, ale zvířata mají moc rádi! Kvůli své komplikované povaze se dost často ocitají tak trochu mimo společnost – ne vyloženě sami, ale také nikoli v centru dění. Se zvířaty, beze slov a komplikovaných společenských konstruktů si rozumějí lépe, přirozeněji a snadněji. Pořizují si většinou mazlíčky, kteří se dožívají vyššího věku, ať už jde o psy, kočky, nebo třeba želvy. Získávají v nich jakýsi životní bezpečný přístav, do kterého se vracejí.

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Štíři si se zvířaty často rozumějí lépe než s lidmiFoto: goodluz, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Dalšími typickými milovníky zvířat jsou Střelci. Jejich dětská duše souzní s přírodou i vším živým, takže je mazlíčci naprosto okouzlují. Jsou plní neklidné energie, kterou nejsnáze vybijí právě aktivitami se zvířaty. Nejčastěji se stávají majiteli psů a často se jejich nesobecká povaha a potřeba pomáhat projevují tak, že chodí například venčit psy do útulků nebo se do práce s nimi zapojují jinak: třeba pomocí v psím hospicu. Zvířata ve svém životě zkrátka potřebují.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi zbožňují řád a pořádek, a ze zvířat mají proto trochu strach: nijak je nedonutí držet se nastaveného rozvrhu. Zajímají se o ně tedy spíš z dálky, ale rozhodně neplatí, že by pro zvířata neměli pochopení nebo lásku. Nepatří ovšem mezi typické milovníky všeho živého a stejně jako k většině „neznámých“ si i k nim udržují opatrný odstup. Naopak bývají poměrně zapálenými pěstiteli a láskou k rostlinám si často nedostatek nadšení ze zvířat vynahrazují.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři mají zvířata moc rádi, ale neradi je vlastní. Často bývají přesvědčenými vegany či vegetariány právě proto, že si nedovedou představit vlastní prospěch založený na utrpení zvířat, ovšem domácího mazlíka si pravděpodobně nepořídí. Na to jsou moc nespoutaní, chtějí být věčně v pohybu, mít možnost kdykoli vyrazit do světa… A to s domácím zvířetem tak úplně dohromady nejde. Vodnáři vědí, že by trpěli oni i jejich zvířecí společník, a tak si nějakého pořizují teprve tehdy, když mají jistotu, že se mu budou moci zcela naplno věnovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

I empatické a citlivé Ryby patří k pečujícím duším a chovají v sobě velkou lásku ke všem zvířatům. Domov je pro ně něco ohromně důležitého a často si ho zabydlují právě pořízením domácího mazlíčka, o kterého se pak příkladně starají. Se zvířaty si rozumějí na jakési hluboké, instinktivní úrovni a zvířecí společníci intenzivně ovlivňují jejich náladu a dokážou je vytrhnout i z melancholie, do které Ryby někdy upadají. Také by nejradši poskytly útulek každému nemilovanému tvorovi.

Reklama

Načítám