Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ta vůně, když se pečou tyto výborné vláčné muffiny! Pomerančová šťáva a kůra spolu s kardamomem tvoří kombinaci přímo dokonalou. Příprava je jednoduchá a chuť originální, co víc si od receptu přát.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
Budete potřebovat
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku mléka
    7
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks pomeranče
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička mletého kardamomu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Použila jsem hrnek o objemu 320 ml. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Do jedné mísy si připravte tekutou směs z mléka, oleje, hnědého cukru, čerstvě vymačkané šťávy ze dvou pomerančů, nastrouhané kůry a vajec. Vše ruční metlou prošlehejte. 

02.

Do druhé mísy prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodu, sůl a mletý kardamom. Sypkou směs promíchejte. 

03.

Nyní postupně zapracujte sypkou směs do tekuté. Vznikne hladké těsto. To rozdělte do formy na muffiny (silikonovou nemusíte vymazávat, kovovou vymažte máslem a vysypte hrubou moukou). 

Foto: Svatava Vašková

Podávejte poprášené moučkovým cukremFoto: Svatava Vašková

04.

Muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů při funkci horní a spodní ohřev. Hotové muffiny dejte zchladnout na drátěnou mřížku. 

Související témata:

Načítám