Hlavní obsah

Přinese kytičku, nebo zase zapomene?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Použijte ženskou lest, aby nezapomnělFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte výročí svatby a manžel dorazil v noci a bez dárku? Zase zapomněl na vaše narozeniny a teď něco trapně koktá? Plánovaná oslava se změní v potoky vašich slzí a proud výčitek. Pláčem si nepomůžete, pojďte vymyslet plán, aby se to příště nestalo!

Článek

Vycházejte z předpokladu, že muži to nemyslí zle, jen používají jinou mozkovou hemisféru než my. Když se oprostíte od ukřivděnosti, otřete si uplakané oči a začnete chladně uvažovat o tom, jak ho napravit, zjistíte, že je to docela zábavný experiment a budete se na svá výročí těšit téměř jako na bojovku. Pokud ale zabodujete, nesmíte mu nikdy prozradit, že se stal obětí vaší lehké manipulace, pak už by se vždycky bránil.

Pokus první: Chladnokrevná pomsta

Tvařte se, že jste zapomněla vy. Manželovy narozeniny jsou báječná chvíle. Ráno nedáte najevo, že by dnešní den byl něčím výjimečný. Přes den vedete běžné hovory po telefonu. Přijde rozjásaný z práce, kde mu všichni gratulovali, a očekává vaše překvapení. A překvapení se koná. Sedíte v zástěře u televizního seriálu, na plotně se dusí guláš, žehlicí prkno vévodí obýváku. Samozřejmě že máte dárek dávno zabalený, dort a chlebíčky u sousedky nebo objednaný stůl v restauraci, ale nechte ho podusit.

Pokus druhý: Praktická cesta

Je to trochu smutné, ale po pátém zapomenutí na vaše výročí mu ono datum prostě zakroužkujte v kalendáři. Ráno ho upozorněte a předejte mu seznam věcí, kterými by vám udělal radost. Nechceme přece utrácet za zbytečnosti, jako byly ty utěrky loni... Realitu mu může připomenout i sekretářka nebo diář v mobilu. Je to drastické, ale malým dětem jsme také kontrolovaly úkoly v notýsku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muž si musí myslet, že je to jeho nápadFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pokus třetí: Chytrému napověz, manžela trkni

Tento experiment vyžaduje spolupráci vašeho okolí. Vy se tváříte, jako by to byl den jako každý jiný, a pracují za vás přátelé a známí. Váš synek se tajně půjde s tátou poradit o dárku pro vás, vaše kamarádka mu tajně zavolá do kanceláře, aby si ověřila, že ještě doma nemáte ten šál, který vám chce darovat, tchyně se zase ubezpečí, zda se nezdvojí s vaším dárkem. Korunu všemu by nasadil kolega v práci, který by vyprávěl žertovnou historku z velkolepých oslav narozenin své manželky.

Pokus čtvrtý: Vydělejte na tom

Nechte ho utopit ve vlastním maléru a nezlobte se, jen buďte zamlklá, až si sám uvědomí, co provedl (dal přednost fotbalu). Když se potom zeptá, jak by to napravil a čím by vám udělal radost, vítězství je vaše. Já pro sebe nic nechci, jen být s tebou. Už jsme přece mluvili o té dovolené v Řecku?

Připadá vám to jako vyškemraný dárek a říkáte, že nejde o věci jako o pozornost? To je stejné, jako byste čekala, že děti budou nosit ze školy samé jedničky, protože si uvědomují, že vzdělání je důležité. Pokud už je to náš úděl, vychovávat děti a muže, můžeme se ho zhostit alespoň s elegancí.

Načítám