Hlavní obsah

Připravte svůj domov na perfektní valentýnský večer

Foto: Möbelix

Ke svátku zamilovaných patří květy a samozřejmě růžová barva. Aby nepůsobila kýčovitě, doplňte ji béžovou či krémovouFoto: Möbelix

Blíží se svátek všech zamilovaných. Pokud patříte mezi ty, kdo si nenechají ujít příležitost ho oslavit, je načase začít plánovat správný program a výzdobu. Jestliže si na tento svátek nepotrpíte, možná vás inspirujeme, jak oslavit svou lásku, kdykoli se vám zachce.

Článek

Plánujete oslavit Valentýna v klidu svého příbytku? Pak jistě přemýšlíte nad tím, jak tuto příležitost pojmout. Následující návrh má tři kroky: začněte dobrou večeří, pak si dejte oblíbený film a povedený večer zakončete v ložnici. Jak? To už je jen na vás!

Láska prochází žaludkem

Takže kde jinde začít než v kuchyni a jídelně. Jste-li sehraná dvojka a nechcete-li svou drahou polovičku překvapit, naplánujte si společný večer od A do Z. Vyberte si jednoduché a lehké jídlo, které ve dvojici připravíte raz dva a navíc vás nebude celý večer tlačit v žaludku. Ideální je třeba šafránové rizoto, těstoviny s mořskými plody nebo nesmažené asijské rolky plněné zeleninou s arašídovou omáčkou.

Foto: Möbelix

Neponechejte nic náhodě a předem si promyslete, jaké nádobí a servírovací doplňky použijete. Vyzkoušejte, zda bude vše laditFoto: Möbelix

Aby byl zážitek mimořádný, věnujte patřičnou pozornost designu své slavnostní tabule. Vyleštěte příbory, vytáhněte látkové ubrousky a nejlepší sklenice. Jestliže jste opravdu romantická duše, můžete si pro tuto příležitost přichystat speciální výzdobu vlastní výroby: třeba srdíčka vystřižená z lesklého papíru. V žádném případě nesmí na stole chybět svíčky a perfektní tečkou bude bohatá kytice ve váze.

Foto: Möbelix

Pro romantickou atmosféru kombinujte různé typy osvětlení: svíčky, lampičky, lucerny, ale třeba i světelné řetězyFoto: Möbelix

Společná pohoda v obýváku

Po chutné večeři je čas se přesunout do obývacího pokoje. V únoru venku často mrzne až praští, proto nezapomeňte mít po ruce huňatou deku, do které se zabalíte při sledování filmů o lásce nebo veselých komedií. Pohovku pro tuto příležitost vybavte spoustou útulných polštářků a můžete přidat i nějakou tu kožešinu. Intimní atmosféru naladíte pomocí luceren a stmívatelného či dekorativního osvětlení. Třešinkou na dortu bude příjemná vůně z aromalampy či difuzéru.

Foto: Möbelix

Květinové vzory nebudou tolik bít do očí, když je doplníte ladícím jednobarevným povlečením či přehozyFoto: Möbelix

Romantické chvíle v ložnice

Ani v ní nesmí chybět světlo svíček. Jen tak patřičně vynikne lákavé pohodlí královsky ustlané postele. Dejte si opravdu záležet a nápaditě vrstvěte přikrývky jednu na druhou. Synonymem romantiky je povlečení v něžných tónech růžové či fialové či s květinovými vzory. Dokonalosti dosáhnete použitím baldachýnu. Také v ložnici má v zimě opodstatnění kožešina, ovšem na podlaze – uvidíte, jak ji oceníte, až ráno vystrčíte bosé nohy zpod peřiny. Zkrátka, myslete na vše, aby vám nic nemohlo pokazit nezapomenutelné dojmy z valentýnské oslavy.

Reklama

Načítám