Hlavní obsah

Pro fanynky seriálových maratonů: Tyhle dáte za jeden den!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Stát se seriálovou závislačkou není v současnosti žádný kumšt. Začínáte mít pocit, že vám vaše lockdownová zábava zabírá víc času, než je zdrávo? Vyberte si takovou, kterou zvládnete za jediný den. A na zbytek volna si už ale naordinujte přísný televizní detox.

Článek

Doby, kdy jste u obrazovek jednou týdně netrpělivě čekaly na další díl vašeho oblíbeného seriálu, jsou dávno pryč. Díky internetovému připojení a streamovacím platformám dnes můžete zkouknout celou řadu prakticky naráz. Jenže tenhle pokrok má i svou nevýhodu. Nekonečná nabádka vás v podstatě nutí neodtrhnout od obrazovky zrak.

Pokud se své kratochvíle vzdávat nechcete, ale časovou investici byste přece jen rády omezily, zaměřte se na show, které mají jen pár epizod. Máme pro vás tipy na žhavé novinky z české a zahraniční produkce, které ocení milovnice romantiky i fanynky krimi zápletek.

Dash & Lily (2020)

  • Počet epizod - 8
  • Minutáž - 23–27 min
  • Celková délka seriálu - 3 hod 24 min

Online seznamky nejsou pro každého. Věčně optimistická Lily touží po romantickém rande, jak ale najít toho pravého? Důležitou roli v příběhu hraje červený zápisník, který ponechá v obchodě s knihami a jehož prostřednictvím si začne dopisovat s Dashem. Vzájemně se hecují k nejrůznějším výzvám a právě skrz papírové stránky se začínají poznávat, aniž by se viděli. Ačkoliv je děj zasazen do vánočního New Yorku, jedná se o komedii, která vás nadchne v jakýkoliv čas.

Foto: Profimedia.cz

Seriál vznikl podle knižní předlohy Dash & Lily: Kniha přání od americké spisovatelky Rachel Cohn (52) a Netflix jej svým divákům představil loni v listopaduFoto: Profimedia.cz

Bridgertonovi (2020)

  • Počet epizod - 8
  • Minutáž - 57–73 min
  • Celková délka seriálu - 8 hod 10 min

O Bridgertonových už musela alespoň slyšet každá seriálová fanynka. Prostředí anglické smetánky z 19. století uchvátilo hlavně módní nadšenkyně, protože na kostýmech se v televizním hitu opravdu nešetřilo. Osmidílná literární série spisovatelky Julie Quinn (51) popisující příběhy osmi sourozenců z bohaté rodiny a jejich cestu za láskou se stala celosvětovým bestsellerem.

Dalo se tedy předpokládat, že seriál se setká s podobným nadšením. Jediné, za co si od diváků zasloužil výtku, bylo obsazení herců tmavé pleti do rolí britských aristokratů, z historického hlediska to totiž nedává smysl. Ale co, vždyť se přece nejedná o žádný dokument. Pokud jste Bridgertonovi ještě neviděli, zkoukněte je na Netflixu dřív, než vyjde druhá řada. Už je v plánu!

Foto: Profimedia.cz

První (zatím jediná) řada Bridgertonových vychází z knihy Vévoda a v roli hlavní hrdinky Daphne Bridgerton se představila Pheobe Dynevor (25). Herec Regé–Jean Page (31) ztvárnil vévodu z Hastingu jménem Simon BassetFoto: Profimedia.cz

Rodiče (2020–2021)

  • Počet epizod - 20
  • Minutáž - 22–27 min
  • Celková délka seriálu - 7 hod 45 min

Říká se, že být matkou je ta nejkrásnější věc na světě, ale pokud jste své ratolesti někdy měly chuť zabít, jste na tom stejně jako Ally a vlastně i její muž Paul. V komedii z produkce HBO se manželé snaží skloubit práci, starost o vlastní rodiče a výchovu dvou občas pěkně zlobivých dětí. Do toho všeho samozřejmě řeší nejrůznější životní zkoušky, s nimiž se ztotožní snad všechny sezdané i nesezdané páry. Seriál má zatím dvě řady, o vtipné situace zde není nouze a po jejich zhlédnutí se budete cítit mnohem lépe. To garantujeme.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu se představí Martin Freeman (49) coby starostlivý otec a Daisy Haggard (43) jako jeho manželka, matka dvou dětí a majitelka nahrávacího studiaFoto: Profimedia.cz

Holky z červeného gauče (2021)

  • Počet dílů - 8
  • Minutáž - 23–32 min
  • Celková délka seriálu - 6 hod 53 min

Jestliže vás pohlitla horečka zvaná Papírový dům (2017–2021), mohlo by vás zajímat, že tvůrce tohoto španělského akčňáku Álex Pina (53) stojí i za krimi seriálem Holky z červeného gauče. Ústředními postavami jsou tři prostitutky (Coral, Wendy a Gina), které utíkají před svým pasákem. Každou vteřinu prožívají, jako by byla jejich poslední, protože nebezpečí na ně číhá opravdu na každém kroku. Pokud jste milovnice adrenalinu a napínavých scén, děj si vážně užijete.

Foto: Tamara Arranz

První řada seriálu Holky z červeného gauče (v originále Sky Rojo) měla na Netflixu premiéru letos v březnu, druhá už je naplánovaná na 23. července Foto: Tamara Arranz

Hlava Medúzy (2021)

  • Počet epizod - 8
  • Minutáž - 52–60 min
  • Celková délka seriálu - 7 hod 41 min

Ani Česká televize s premiérami letos nezahálela. Velký úspěch slaví třináctidílné Kukačky režiséra Bisera Arichteva (44), které jsme vám už doporučovali, za zmínku však stojí také nová detektivka Filipa Renče (55) Hlava Medúzy. Kriminální případy řeší brněnský tým specialistů v čele s majorkou Karin a kapitánem Davidem. Vyšetřovatele si zahráli Jitka Čvančarová (43) a Jiří Dvořák (54). Tuhle dvojici jste spolu mohli vidět i v jiném krátkém seriálu – z prostředí módního časopisu. Dokonalý svět (2010) můžete sledovat každou sobotu a neděli na Nova Gold nebo jej zhlédnout na Voyo.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu Hlava Medúzy si zahrála Jitka Čvančarová a pokud máte rády kriminálky, pusťte si ji v archivu České televize Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám