Hlavní obsah

Proč a od kolika let byste měli chodit na kosmetiku

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je chození na kosmetiku zbytečné vyhazování peněz, nebo jediná cesta ke zdravé a krásné pleti? Ani jedno, ani druhé. I když se to hlavní v péči o vaší pleť bude odehrávat doma, je určitě žádoucí k odborníkovi zamířit. Jaké benefity vaší pleť čekají, když se svěříte do jejich rukou a v kolika s tím začít?

Článek

Domácí péče o pleť je alfou i omegou. Správné odličování, séra, krémy, masky, ale třeba i obličejová jóga vám pomohou udržet pleť v dobrém stavu a vyhnout se předčasnému stárnutí. Spousta žen i mužů ale zapomíná na jeden článek skládačky, a tou je svěřit se sem tam do rukou odborníka. Proč bychom měli chodit na kosmetiku?

Dozvíte se, co vaše pleť potřebuje

Dobře poznat svoji pleť a zjistit, jaké výrobky jí budou nejvíc prospívat, to je klíčové. „Častým problémem totiž bývá právě chybné určení typu pleti, které může vést k nesprávné péči a při domácí péči nezřídka i k výskytu kožních onemocnění. Díky doporučení kosmetičky se vyhnete chybám při výběru přípravků bez odborné rady,“ říká Tereza Hošková, umělecká maskérka a kosmetička L‘Institut la Pharmacie Française.

Tím, že zjistíte, které výrobky vám budou vyhovovat, ušetříte, protože se vyhnete nákupu (často drahých) produktů, které mohou skvěle fungovat kamarádce, ale vám už méně. Myslete také na to, že nejen během let se potřeby pleti mění. Něco jiného potřebuje také během roku. S tím vším vám dokáže poradit odbornice a doporučit vám různou péči třeba na zimu a léto.

Účinnější čistění pórů

Určitě jste slyšeli, že odličování pleti je to nejdůležitější, a to i pokud se vůbec nelíčíte. Stačí, kolik nečistot pleť nachytá v průběhu dne. Krásná pleť je tedy hlavně dobře vyčištěná.

„Dalším přínosem kosmetického ošetření je spojení peelingu a mechanického hloubkového čištění, kterého doma stěží dosáhnete. Procedura napomáhá redukci kožního mazu, zmírňuje zánětlivé procesy a také odstraňuje vrchní vrstvu odumřelých buněk z povrchu kůže. Podněcuje tak rychlejší tvorbu kolagenu a elastinu,“ vysvětluje Tereza Hošková.

Foto: Ihor Bulyhin, Shutterstock.com

Odborníci mohou zvolit různá ošetření, podle toho, co konkrétně potřebuje každá část vašeho obličejeFoto: Ihor Bulyhin, Shutterstock.com

Pomoc nejen s vráskami

Návštěva kosmetického salonu je u mnohých spojena především s anti-age péčí. Stejně tak ale může být ošetření u odborníků prospěšné pro ty, kteří mají problematickou pleť náchylnou k pupínkům. Během procedur mohou být používány vyšší koncentrace účinných látek, toho doma nedocílíte. V salonu se taká dá lépe kombinovat ošetření podle toho, co konkrétně daná část obličeje potřebuje. „Ošetřit můžeme v jednom kroku třeba problematickou aknózní bradu, povislé tváře, dehydratované čelo i červené žilky kolem nosu,“ vysvětluje Denisa Jasinská, odbornice na pleť zastupující českou kosmetickou značku Essenté.

Foto: kei907, Shutterstock.com

Některé domácí „zákroky“ jsou pro pleť spíš pohromouFoto: kei907, Shutterstock.com

Od kdy chodit na kosmetiku?

Kosmetika by měla být v ideálním případě každoměsíčním rituálem. Co se věku týká, je to do velké míry individuální, nicméně po 35. roku by to měla být už „povinnost“. „Když přijdete v pětatřiceti letech a začnete se o pleť starat, je v mnohem lepším stavu než u těch, kteří začali dejme tomu po čtyřicítce,“ říká Denisa Jasinská.

Pokud nemáte s pletí problémy, o návštěvě salonu uvažujte okolo 25. roku. Trápí-li vás ale akné, neváhejte se do zkušených rukou svěřit dřív. Díky tomu také ušetříte peníze za nevyhovující kosmetiku a budete vědět, že používáte to, co opravdu vaší pleti pomůže.

Relax obličejových svalů i duše

Posledním benefitem je uvolnění mimických svalů. Jejich ztuhlost může za tvorbu a prohlubování vrásek. „Důležitým krokem ošetření obličeje je masáž, která pokožku prokrví a zpevní, a kůže pak lépe vstřebává účinné látky použité při terapii. Pleť se tím následně projasní a posílí se kolagenová vlákna, která pleť udržují mladistvou,“ vysvětluje Tereza Hošková. Kromě toho se také stimuluje lymfatický systém, což přispívá k lepšímu zvládání stárnutí. V neposlední řadě je kosmetika prostě příjemným relaxem, který si zasloužíme nejen v dnešní době.

Reklama

Související témata:

Načítám