Hlavní obsah

Podzimní beauty trendy: Drdol, jemné linky a matná pleť

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co přinášejí beauty trendy pro tuto sezonu? Nejrůznější obměny rámování očí a navíc ještě s roztomilým názvem, metalické stíny, matnou pleť a praktický účes, který vás zachrání, když nemáte čas umýt si hlavu.

Článek

Výběr nejlepšího líčení, které zvládnete, i když nejste profesionální vizážistka, a jeden elegantní, a přesto jednoduchý účes na každý den. Inspiraci jsme hledali na přehlídkách a také na sociálních sítích. A co je právě in?

Jemné linky

Milovnice očních linek, zbystřete. Ideální na denní líčení jsou „koťátkové linky“ (kitten eyeliner), což je výrazně jemnější verze kočičích linek. Začněte je kreslit až od středu víčka a udělejte jen miniocásek. Možné je také vytvořit linku kajalovou tužkou a lehce ji rozmazat štětečkem. Je to jednak decentnější varianta, a za druhé s ní není tolik práce, takže poránu ušetříte cenné minuty na klidnější snídani.

Foto: marinafrost, Shutterstock.com

Decentní linku můžete dělat černou nebo hnědou tužkou, ale nebojte se ani barev, které zvýrazní odstín vaší duhovkyFoto: marinafrost, Shutterstock.com

Retro linky

Linka ve tvaru banánu, grafická nebo levitující linka... Říkat jí můžete jakkoli, ale vypadat bude vždy podobně. Nakreslete ji lehce nad záhyb víčka, aby byla vidět, i když je oko otevřené. Nejdřív na víčko naneste světle šedý nebo hnědý stín, poté udělejte tenkou linku podél řas a nakonec namalujte druhou těsně nad záhyb oka. Můžete ji vytvořit pomocí tekutých linek, což je lehčí, nebo ji kreslit stíny pomocí malého štětečku. Necháte se inspirovat retro šedesátými léty?

Foto: Profimedia.cz

Pokud vás zajímají poslední trendy, na Kim Kardashian (41) se můžete spolehnout. Kromě linky si zaslouží pozornost i rty orámované tmavší konturkouFoto: Profimedia.cz

Matná pleť

Určitě neplatí, že zdravě lesklá pleť už není v kurzu, ale vrací se i dlouho zavrhovaný matný vzhled. Možná je to také tím, že celý svět nosí roušky a díky pudru je make-up trvanlivější a tolik se neobtiskne. Sametová pleť dává líčení nádech luxusu, nicméně to s pudrem nepřehánějte! Pokud používáte sypký produkt, vezměte si k ruce menší štětec a pudr jím v lehkých vrstvách „vťupejte“ do pleti – rozhodně jím nejezděte sem tam. Víc pudru naneste na místa, která jsou přirozeně mastnější, zato na tvářích s ním šetřete.

Foto: Profimedia.cz

Porcelánová pleť bez lesku. Backstage přehlídek značek Laura Biagiotti a Emporio ArmaniFoto: Profimedia.cz

Metalický lesk

Stále doufáme ve večírkovou sezonu a ta si trochu lesku žádá! Opálení z léta dávno vyprchalo a víc než zlatá se k bledší pleti hodí stříbrná. Zkuste metalické krémové stíny na celé víčko – naneste je jednoduše prstem. Nebo se rozhodnete jen pro linku a přidáte třpytky? Každopádně nezapomeňte na výrazně černé řasy a se rty se už držte při zemi – ideální volbou bude lesk či balzám v nude barvě, stejně jako vidíte na fotce.

Foto: Profimedia.cz

Krásné výrazné líčení na přehlídce kanadského návrháře Marka FastaFoto: Profimedia.cz

Ulíznuté vlasy

Na podzimních přehlídkách byly k vidění jednoduché utažené drdoly. A praktičtější účes nenajdete! Hodí se, když vlasy už nejsou tak pěkné jako hned po umytí, a přitom budete vypadat, že jste si s úpravou daly práci. Vlasy rozdělte na pěšinku uprostřed (pokud vás trápí odrostlá barva, sčesejte je všechny dozadu). Do rukou dejte trochu tužidla a naneste ho pěkně od kořínků, pak vlasy kartáčem, ideálně s kančími štětinami, pevně učesejte do culíku. Uhlaďte pomocí laku, nebo – toužíte-li po lesklém/mokrém vzhledu – přidejte gel. Nakonec z culíku vytvořte ledabylý drdol a přelakujte.

Foto: Profimedia.cz

Modelky na přehlídce značek Ports a Elisabetta Franchi. Jednoduše stažené vlasy lehce podpoříte tužidlem či gelem a upravený účes je na světěFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám