Hlavní obsah

Propadli zahrádkám: Slavní, kteří berou do ruky motyku i rýč

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Příroda má na člověka uklidňující účinky a řada lidí z ní čerpá energii. Nejen prostřednictvím procházek, ale i opečováváním vlastních zahrádek. Tyto celebrity se ve volném čase věnují zahradničení.

Článek

Dát si do úst vlastnoručně vypěstované rajče a vychutnat si jeho sladkou chuť – to je pocit k nezaplacení. Zažívají ho i mnohé celebrity. Mohly by si platit profesionální zahradníky, ale raději se o úrodu a kytičky starají samy.

Václav Noid Bárta (40)

Tento český zpěvák patří asi k nejvíc sexy zahradníkům. V minulosti se na svém Instagramu pochlubil parádní úrodou vlastnoručně vypěstovaných rajčat. Na fotce pózoval nahý s lavorem plným rajčat před sebou a dost mu to slušelo. Zaznamenal tam i historický moment první vypěstované okurky a podělil se i o fotografii nedávno vybudovaného jezírka. Nejenže pěstuje, ale také zvelebuje!

Foto: Profimedia.cz

S rýčem to zpěvákovi určitě jde, svalů na to má víc než dostFoto: Profimedia.cz

Děvčata Hadidova

Bývalé modelce Yolandě Hadid (57) velmi záleží na tom, co dává svému tělu, a tak si pořídila vlastní farmu v Pensylvánii. Pěstuje tam zeleninu a ovoce a chová koně. K lásce k přírodě vede i své dvě dcery, rovněž úspěšné modelky – Bellu Hadid (24) a Gigi Hadid (26). Nejsou z cukru, a tak se klidně obléknou do tepláků a svojí matce na farmě pomohou. Společný čas trávily hlavně v době lockdownu.

Foto: Profimedia.cz

Sestry modelky zvládají i péči o zvířata. Vlevo je Bella a vpravo GigiFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts (53)

Herečka se v posledních letech trochu stáhla a už není tak pracovně aktivní jako dřív. Chce se totiž věnovat svým třem dětem a manželovi. Sídlo mají v Malibu, v udržitelném domě na solární energii, který obklopuje organická zahrada. Herečka na ní pěstuje nejrůznější plodiny a také ji využívá jako výukový materiál pro své děti, které se tak dozvídají o přírodě a poznávají její dary.

Foto: Profimedia.cz

Herečka vede k lásce k přírodě i své tři děti. A ten záhon, co má za sebou, bychom si také přáli mít! Zřejmě to nebude z její organické zahrady...Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová (49)

Většinu času tráví jedna z nejúspěšnějších českých modelek v Turecku, odkud pochází její manžel. Spolu s ním totiž vlastní hotelový resort Six Senses Kaplankaya na pobřeží Egejského moře. Přestože by si u moře mohla jen užívat a nechat se obskakovat, nezalekne se žádné práce. Vaří, peče a také se stará o zahradu, což jí prý pomáhá odbourávat stres. K přírodě chová hlubokou úctu a respekt.

Foto: Profimedia.cz

Není divu, že modelku už v Česku tak často nevídáme, když má v Turecku ráj na zemiFoto: Profimedia.cz

Alice Bendová (47)

Rýčem, motyčkou a dalším zahradnickým náčiním se umí ohánět i tato česká herečka. Žije na vesnici kousek od Prahy, kde má domeček s bazénem a samozřejmě se zahradou. Na ní nechybí okrasné rostliny, ovoce, zelenina ani skleník. Sklízí borůvky, rajčata, okurky i brambory. Na svých výpěstcích si potom hrdě pochutnává a taky něco rozdá kamarádům.

Foto: Profimedia.cz

Alice Bendová ráda pěstuje i sklízí a plody své práce si umí náležitě vychutnatFoto: Profimedia.cz

Jennifer Garner (49)

V gumácích, pracovních lacláčích a na traktoru – tak můžete známou herečku vidět každou chvíli. Kromě vlastní zahrádky pravidelně pracuje na biodynamické farmě. Tam pěstuje plodiny, které se následně využívají k výrobě zdravého jídla pro děti. Farmaření má v krvi, část dětství strávila na farmě v Oklahomě.

Foto: Profimedia.cz

Herečka je farmářkou tělem i duší, ale sluší jí to i s make-upem a v šatechFoto: Profimedia.cz

Drew Barrymore (46)

Zahradničení je skvělým relaxem i pro herečku, která se mu věnuje se svými dvěma dcerami Olive (8) a Frankie (7). O pěstovatelské tipy se dělí i ve svém pořadu The Drew Barrymore Show, kam si v minulosti pozvala i experta na zahrádky, který lidem poradil, jak si kolem domu vytvořit oázu podle svých představ.

Foto: Profimedia.cz

V přírodě a bez make-upu je herečka spokojenáFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám