Hlavní obsah

Slavní a podivní. Na jaké výstřednosti si celebrity potrpí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý máme něco, nějakou drobnost, návyk či zlozvyk, který ostatním může připadat malinko zvláštní. Některé celebrity si potrpí ale na opravdu pořádné výstřednosti.

Článek

Říká se, že většina umělců nebo vizionářů jsou tak trochu blázni, lidé létající ve hvězdách, jakoby mimo ten nudný racionální svět. Ale i díky tomu přicházejí na svět úchvatné básně, songy, při kterých nám puká srdce, originální filmy, úspěšné firmy i vynálezy. Ale někdy nás výstřednosti slavných vážně malinko šokují.

Jaroslav Dušek (60)

Foto: Profimedia.cz

Boty herec moc často nenosíFoto: Profimedia.cz

Milujeme ho v Pelíškách, v Pupendu, téměř v každém filmu, kde se byť jen mihnul. Jeho herectví je svérázné, jeho způsob života pro většinu lidí více než alternativní. Chodí bos (v zimě nosí alespoň plátěnky zvané platfusky), libuje si v dvacetidenních (a někdy i delších) půstech, uplácal si dům z hlíny a striktně odmítá jíst jakékoli prášky. Lidské tělo má podle něj schopnost se uzdravovat samo, pokud je v dobré psychické pohodě.

Občas kvůli svým názorům a postojům samozřejmě čelí kritice, od svazu skeptiků Sisyfos získal například anticenu Bludný balvan za rok 2007 za „dobré šamanské rady pro každý den“.

Gwyneth Paltrow (48)

Foto: Profimedia.cz

Herečka je tak trochu posedlá svou vagínouFoto: Profimedia.cz

Slavná herečka se poslední roky hodně zabývá otázkou ženství a z péče o vulvu a vagínu si dělá slušný byznys. V roce 2015 vzbudila velký rozruch, když na svém webu začala propagovat parní lázeň vagíny. Inspirovala se starou korejskou medicínou a tvrdila, že tohle „napařování“ zmírní menstruační křeče, celkově očistí pohlavní orgány, zabrání infekcím a dokonce i oddálí menopauzu. Lékaři se moc nadšeně netvářili, spíš varovali, že horká pára může ženám ublížit. Za prodej vaginálních vajíček z nefritu a křemene a lživé informace o jejich účincích pak soud herečce dokonce vyměřil pokutu ve výši 145 000 dolarů.

Gwyneth nicméně ve vaginální tematice jede dál, jen se přesunula na bezpečnější pole. Proti svíčce s názvem „Voní jako moje vagina“ či „Voní jako můj orgasmus“ za krásných 75 dolarů doktoři nic namítat nemohou.

Helena Houdová (41)

Foto: Profimedia.cz

Bývalá modelka se snaží žít v souladu s přírodou, ale také věří na minulé životyFoto: Profimedia.cz

Zdravý životní styl v souladu s přírodou, volná výchova dětí, domácí vzdělávání. To vše je v dnešní době celkem běžná věc.

Rozpaky ale něžná blondýna občas budí, když začne mluvit o své „yoni“,  což v sanskrtu znamená „lůno“ nebo „pochva“. Několikrát absolvovala ceremoniál s halucinogenní liánou ayahuasca a zjistila, že byla v minulých životech sexuální kněžkou. Před dvěma lety se pak Miss ČR 1999 na sociálních sítích pochlubila, že na tomto poli vyléčila i sama sebe, a stala se certifikovanou koučkou pro posvátnou sexualitu, lásku a vztahy. Pomáhá tak ženám i mužům milovat své tělo. Rozruch vzbudila například fotografií na svém Instagramu, kde zapózovala s obličejem pomazaným menstruační krví.

Karel Janeček (47)

Foto: Profimedia.cz

Vztah s více partnerkami je prý pro Karla Janečka již minulostíFoto: Profimedia.cz

Matematik, miliardář, bezesporu charismatický chlapík Karel Janeček měl takovou drobnou odchylku od společenské normy. Dva lidé ve vztahu nebylo nic pro něj. Najevo to vyšlo pro někoho možná humorným způsobem, jeho tehdejší přítelkyně modelka Jana Doleželová (39) se ale moc nesmála. Když Janeček po jejím boku v rozhovoru pro televizi pronesl, že mimo jiné žije už šest let se svou partnerkou Markétou, šly na ni spíš mrákoty. To Markéta byla v pohodě, o modelce věděla, s Janečkem měla otevřený vztah.

Otevřené bylo i jeho druhé manželství s matematičkou Mariem Mhadhbi (39) z Tunisu, kterou si vzal v roce 2015. V témže roce se jim narodil syn. Velmi brzy ale Janečka zasáhl šíp Amorův, když potkal Lilii Khousnoutdinovou (32). S tou se zpočátku také pokoušel o polyamorický vztah, po řadě peripetií ale Janeček kněžce lásky jako první ženě slíbil věrnost. Absolvovali budhistický obřad a posléze se rozvedli s tehdejšími partnery. S Lilií má Janeček dceru Isabelu, v květnu očekávají narození druhého dítěte a společný sňatek plánují také.

Katy Perry (36)

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka je posedlá zubní hygienouFoto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka je známá svou oblibou v extravagantních modelech i účesech, ale to není žádný výstřelek, to je v podstatě hollywoodská norma. Z jejího okolí ale zní hlasy, že jestli je něčím opravdu posedlá, jsou to její zuby. Pečuje o ně prý opravdu urputně. V obavě před zubním kazem si chrup čistí minimálně šestkrát denně a kamkoli jede, vozí s sebou velkou sadu všech možných vychytávek na péči o zuby včetně speciálních past, ústních vod, kartáčků a podobně.

Robert Pattinson (35)

Foto: Profimedia.cz

Charismatický herec je prý tak trochu čuňátkoFoto: Profimedia.cz

To mnoha ženami obdivovaný herec Robert Pattinson je zcela jiný případ, o něm se šušká, že si na osobní hygienu naopak moc nepotrpí. Sám se přiznal, že minimálně o své vlasy se nestará téměř vůbec. Prý si je nemyje klidně i šest týdnů. Ne proto, že by šlo o nějaký alternativní životní styl, ale proto, že na to prostě zapomíná, nemá na to čas. Každopádně představa, že tohoto charismatického muže vískáte ve vlasech, s takovou informací trochu ztrácí kouzlo.

Lidé jsou různí a tohle je vlastně všechno ještě slabý čajíček. Toto jsou opravdu Šílené úchylky: Zarostlá žena, obžerství i dospělé mimino

Reklama

Načítám