Hlavní obsah

Propadněte kouzlu červené!

Foto: Petr Makovička

Čtenářka Klára si vyzkoušela červenouFoto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vášnivá, energická, přitažlivá a tak trochu provokativní. Přesně tak budete na své okolí působit v červené. Přesto (nebo právě proto?) je spousta žen, které se tuhle výraznou barvu bojí nosit. My mezi nimi nejsme! Pokud s námi sdílíte lásku pro červenou, přijdete si na své. Že vás tahle barva moc neláká? Po našem článku určitě začne.

Článek

Do červené jsme oblékli naši tmavovlasou čtenářku Kláru, ale stejně tak by tahle barvička slušela blondýnce nebo zrzce. Takže žádné obavy, modely budou slušet i vám. Už jste naladěna na červenou vlnu? Jde se kombinovat!

Nebojte se barev!

Největším jarním trendem bude spojení více zářivých barviček. K červené proto nemusíte nosit jen neutrální, tlumené barvy. Stylistka Jana Letková k ní vybrala krásnou tyrkysovou. Outfit potom doplnila barevným šátkem, který oba odstíny propojil, a přidala barevné náramky. Popusťte i vy uzdu své fantazii a vyzkoušejte netradiční kombinace. Úžasně bude červená vypadat i s královskou modří. Spojenectví červené s modrou si oblíbil i návrhář Thakoon nebo značka Rag, kteří se s ní nově vytasili na přehlídce pro podzim 2011.

Na foto: kalhoty (Promod, 799 Kč), triko (Ann Christine, 189 Kč), šátek (Promod, 250 Kč), náramky (Ann Christine, 139 Kč a 79 Kč), boty (Promod, 899 Kč).

Na foto: vlevo a vpravo Thakoon, uprostřed Rag

Protiklady se přitahují

Kombinace červené a černé je prověřená léty! Stejně tak dobře funguje i mix elegance s rockerskými prvky. Přesvědčit se o tom můžete na následujícím modelu. Kláru jsme totiž oblékli do červených šatů à la padesátá léta a ty doplnili kratší koženou bundičkou. Krása, nemyslíte?

Na foto: šaty s páskem (Promod, 999 Kč), bunda (New Yorker, 1100 Kč), boty (Mixer, 660 Kč).

Pruhovaná klasika

Červená si skvěle rozumí nejen s černou, ale i tmavě modrou, bílou a tudíž úžasně doplňuje nesmrtelný námořnický styl. Vzpomeňte si na tyhle barvy, až budete přemýšlet, čím svou oblíbenou červenou na jaře a v létě doplnit. A jak má vypadat stylová námořnice v našem podání? Tmavě modré, ohrnuté kalhoty, typicky proužkovaný svetřík, světlé sáčko a červené doplňky. Jednoduché, ale úžasné!

Foto: Petr Makovička

Kláru oblékala stylistka JanaFoto: Petr Makovička

Na foto: kalhoty (H, 299 Kč), sako (New Yorker, 1100 Kč), taška (Baťa, 1199 Kč), boty (H, 1299 Kč), svetřík (New Yorker, 459 Kč), brýle (New Yorker, 219 Kč).

Také vám už jen pohled na červenou vlil do těla příval energie? Počkejte, jak skvěle se budete cítit, až se do ní sama obléknete! Který z modelů byste si sama vybrala? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Načítám