Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jemná krémová pomazánka z rajčat a tvarohu bude ještě jemnější, když rajčata předem spaříte horkou vodou a oloupete je.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g másla
    7
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 200 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mixéru vložte změklé máslo, tvaroh, omytá a pokrájená rajčata, oloupaný česnek, rozmarýn a citronovou šťávu. Vše osolte, opepřete a rozmixujte. Nakonec do pomazánky zlehka vmíchejte natrhanou bazalku.

Načítám