Hlavní obsah
Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Jemně mletý zelený čaj matcha si získává stále větší popularitu. Prášek s charakteristickou, jasně zelenou barvou a nezaměnitelnou chutí se využívá nejen k přípravě nápojů, ale často i jako příchuť čokolád, zmrzlin či sušenek. A můžete z něj vyrobit i osvěžující letní nápoj.

5 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 sklenice
Jahodové pyré
  • 5 ks jahod
  • 1 lžíce hnědého cukru
Latte
  • 4 g matcha čaje
  • 180 ml teplé vody
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 8 kostek ledu
Článek

Při přípravě čaje matcha by neměly být používány kovové předměty. Pokud se to stane, má o něco trpčí chuť a vybledlejší barvu. Proto na to pamatujte, až budete chystat toto latte.

Postup

01.

Čerstvé omyté jahody nakrájejte na malé kousky a promíchejte s hnědým cukrem. Nechte je asi 30 minut odpočívat. Cukr se rozpustí a jahody pustí šťávu.

02.

Připravte si matchu. Vodu ohřejte na 60–70 °C. Do keramické misky prosejte zelený prášek, zalijte teplou vodou a šlehejte speciální bambusovou metličkou, aby se napěnila. (Můžete použít i dřevěnou vidličku nebo plastovou metličku.) Polovinu mléka vyšlehejte v kávovaru nebo napěňovačem mléka.

03.

Na dno sklenic dejte jahodové pyré, na něj nalijte studené mléko, přidejte led, navrch napěněné mléko a nakonec vlijte matchu. Podávejte.

Načítám