Článek
Při přípravě čaje matcha by neměly být používány kovové předměty. Pokud se to stane, má o něco trpčí chuť a vybledlejší barvu. Proto na to pamatujte, až budete chystat toto latte.
Postup
01.
Čerstvé omyté jahody nakrájejte na malé kousky a promíchejte s hnědým cukrem. Nechte je asi 30 minut odpočívat. Cukr se rozpustí a jahody pustí šťávu.
02.
Připravte si matchu. Vodu ohřejte na 60–70 °C. Do keramické misky prosejte zelený prášek, zalijte teplou vodou a šlehejte speciální bambusovou metličkou, aby se napěnila. (Můžete použít i dřevěnou vidličku nebo plastovou metličku.) Polovinu mléka vyšlehejte v kávovaru nebo napěňovačem mléka.
03.
Na dno sklenic dejte jahodové pyré, na něj nalijte studené mléko, přidejte led, navrch napěněné mléko a nakonec vlijte matchu. Podávejte.