Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Při přípravě toho nápoje potěšíte nejen chuť, ale také čich! Krásná vůně dokonale podkreslí pohodovou atmosféru adventních večerů. A s přípravou výborného domácího punče můžete samozřejmě pokračovat i po Vánocích...

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnec
  • 1 sáček černého čaje
  • 2 ks celé skořice
  • 1 lžička celého kardamomu
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 ks hřebíčku
  • 500 ml červeného vína
    12
  • 50 ml brandy
  • 40 ml šťávy z citronu
  • 100 ml šťávy z pomeranče
  • 1 lžíce hnědého cukru
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Vedle svařeného vína či grogu je punč populární hlavně během zimní sezony. Dát si ho můžete na adventních trzích nebo v baru pod sjezdovkou. A chutná i doma, třeba na terase s výhledem do zimní zahrady.

Postup

01.

Ve větším hrnci uvařte slabší černý čaj. Přidejte koření a kůru z celého citronu a společně vařte asi 10 minut.

02.

Nyní do hrnce přilijte červené víno, brandy a vymačkanou šťávu z citronu a pomeranče.

03.

Punč už jen nechte krátce projít varem a dle chuti doslaďte hnědým cukrem.

Další nápoj, bez něhož by Vánoce nebyly to pravé, je vaječný koňak. 3× recept na vaječný likér: klasický, pistáciový i perníčkový

Energetická hodnota celkem pro 1 hrnec
Energie2 670,95 kJ
Bílkoviny1,53 g
Tuky0,32 g
Sacharidy153,38 g
Sůl0,06 g
SAFA0,05 g
Vláknina5,06 g
Cukry27,63 g

Načítám