Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Při přípravě toho nápoje potěšíte nejen chuť, ale také čich! Krásná vůně dokonale podkreslí pohodovou atmosféru adventních večerů. A s přípravou výborného domácího punče můžete samozřejmě pokračovat i po Vánocích...

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnec
  • 1 sáček černého čaje
  • 2 ks celé skořice
  • 1 lžička celého kardamomu
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 ks hřebíčku
  • 500 ml červeného vína
  • 50 ml brandy
  • 40 ml šťávy z citronu
  • 100 ml šťávy z pomeranče
  • 1 lžíce hnědého cukru
Článek

Vedle svařeného vína či grogu je punč populární hlavně během zimní sezony. Dát si ho můžete na adventních trzích nebo v baru pod sjezdovkou. A chutná i doma, třeba na terase s výhledem do zimní zahrady.

Postup

01.

Ve větším hrnci uvařte slabší černý čaj. Přidejte koření a kůru z celého citronu a společně vařte asi 10 minut.

02.

Nyní do hrnce přilijte červené víno, brandy a vymačkanou šťávu z citronu a pomeranče.

03.

Punč už jen nechte krátce projít varem a dle chuti doslaďte hnědým cukrem.

Další nápoj, bez něhož by Vánoce nebyly to pravé, je vaječný koňak. 3× recept na vaječný likér: klasický, pistáciový i perníčkový

Načítám