Hlavní obsah

3× vaječný likér: klasický, pistáciový i perníčkový

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce bez vaječňáku?! To snad ani nejde. Ale jestli ještě váháte, zda se do výroby pustit, vězte, že je víc než snadná. Letos pro vás máme hned 3 osvědčené recepty, jak na klasický vaječný koňak, tak i voňavý perníčkový a jemný pistáciový likér. Který si vyberete?

Článek

Pokud nemáte domácí zásobu, lahvičky seženete v obchodních domech i klasických domácích potřebách, suroviny na výrobu potom v téměř každém obchodě. Pak už stačí naladit koledy a pustit se do výroby a degustování!

Klasika: vaječný likér ze salka a žloutků

Vaječňák je prostě základ. Voní po vanilce a rumu a díky smetaně a žloutkům je krásně jemný. Náš recept je navíc bez složité vodní lázně, takže máte během chvilky hotovo.

Foto: Eva Malúšová

Lahvičku stačí decentně ozdobit mašličkou a větvičkou a máte parádní jedlý dárekFoto: Eva Malúšová

Inspirace z jihu: pistáciový kokosový likér

Přivolejte si domů trochu exotiky a pusťte se do pistáciového likéru s kokosovým mlékem a bílým rumem. Vyrobit ho můžete jak z loupaných oříšků, tak pistáciové ochucovací hmoty, kterou koupíte v cukrářských potřebách, a hodit se vám bude i do pečení.

Foto: Eva Malúšová

Jemný pistáciový likér lehce voní po kokosu a mandlích a ještě lépe chutná!Foto: Eva Malúšová

Voňavý advent: perníčkový likér s kakaem

A náš letošní favorit, perníkový likér s kakaem. Příprava je opět velmi snadná, výroba má ale jiné úskalí. Likér má totiž tendenci mizet ještě dřív, než byste ho stihli rozdat, je to záhada!

Foto: Eva Malúšová

Krémový kakaový likér, co chutná jako tekuté rumové perníčky? To potřebujete!Foto: Eva Malúšová

Jak to máte s Vánoci vy, vyrábíte některé z dárků, nebo si radši vše koupíte?

Načítám