Hlavní obsah
3,8
(9)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Velká část „zdravých“ tyčinek stále obsahuje až překvapivé množství cukru a dalších látek, které dost možná nechcete jíst. Vyzkoušejte proto domácí verzi, již si chuťově doladíte přesně podle svých představ. Bude vás stát jen zlomek ceny a ještě si přesně pohlídáte, co jíte.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 40 g kokosové mouky
  • 60 g proteinového prášku
  • 100 g arašídového másla
  • 100 g kokosového mléka
Článek

Chuť základní směsi můžete podpořit špetkou soli, domácím vanilkovým extraktem nebo dalšími příchutěmi: skvělý je i čokoládový protein anebo kakao (v tom případě dejte více ořechového másla nebo trochu kokosového tuku). Přimíchat lze i rozmixované lyofilizované ovoce. Směs opravdu není moc sladká, takže pokud preferujete sladší chutě, přidejte trochu čekankového sirupu, medu či jiného oblíbeného sladidla. Případně vychlazené tyčinky máčejte v rozpuštěné vysokoprocentní čokoládě.

Tip: Hlídejte si také složení proteinového prášku a arašídového másla, bohužel se často stává, že je v nich přidaný cukr nebo jiné sladidlo či palmový tuk.

Postup

01.

Kokosovou mouku, vanilkový protein, rozpuštěné arašídové máslo a kokosové mléko smíchejte a postupně po lžících přidávejte tolik vody, až vznikne tuhá směs, která ovšem drží při sobě, je poddajná a nedrolí se. Nejlépe se propracovává rukama.

02.

Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a hotovou směs natlačte na dno. Nechte v lednici pár hodin zatuhnout a poté krájejte na tyčinky. Ale můžete je jen tak tvarovat rukama.

03.

Jednotlivé tyčinky zabalte do pečicího papíru nebo potravinářské fólie a uchovávejte v lednici. V chladničce vydrží domácí tyčinky zhruba týden.

Chystáte si domácí svačiny? Jestli ano, podívejte se na recept na domácí müsli tyčinky.

Načítám