Hlavní obsah
2,4
(12)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Dezerty tu sice nejsou od toho, aby zasytily nebo byly zdravé, ale pokud obojí splňují, tak proč se bránit? Nepečené mandlové řezy jsou hotové opravdu během pár minut, jsou ze samých zdravých surovin a ještě obsahují spoustu přírodních bílkovin. Chutí si přitom nezadají s lecjakým cukrovím!

3 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 tyčinek
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 špetka soli
  • 80 g arašídového másla
  • 40 g medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Malou formu na chlebíček (8 × 18 cm) vystelte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Arašídové máslo rozehřejte a smíchejte s vanilkou, medem, mandlovou moukou a solí.

Tip: Můžete použít i jiné ořechové máslo (mandlové, kešú), místo medu lze dát datlový či čekankový sirup a místo mandlové mouky mleté ořechy.

02.

Rukama nebo lžící suroviny pořádně propracujte. Kdyby se směs příliš drolila, přidejte burákové máslo. Napevno natlačte do formy a nechte alespoň hodinu v lednici či mrazáku zatuhnout. Poté ostrým nožem krájejte na tyčinky. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do týdne.

Tip: Mandlovou hmotu přelijte vysokoprocentní hořkou čokoládou rozpuštěnou s trochou kokosového tuku, křupavá krustička tyčinky perfektně doplní. Druhá možnost je z hmoty tvořit kuličky.

Foto: Kateřina Harudová

Domácí proteinové tyčinky jsou hotové raz dva a chutnají opravdu skvěleFoto: Kateřina Harudová

Lákají vás jednoduché domácí řezy a dezerty, které se dají použít na dětskou oslavu i třeba jako rychlé a nekomplikované vánoční cukroví? Vyzkoušejte kávové karamelky s čokoládou a slaným karamelem anebo nepečené arašídovo-datlové brownies s čokoládou. A jestli máte rádi kokos, dejte si nepečené kokosové bounty řezy jen ze 4 ingrediencí nebo fitness bounty tyčinky bez cukru.

Reklama

Načítám