Hlavní obsah

Zdravá snídaně nebo dezert: ovesné košíčky

Hodnocení:
(179)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Dejte svým snídaňovým vločkám konečně sexy podobu a upečte je ve tvaru křupavých košíčků! Jsou plné vlákniny, a když k nim přidáte hustý řecký jogurt a čerstvé ovoce, máte vyváženou a ještě hezky vypadající snídani.

Ingredience pro:
8 košíčků
Na košíčky
  • 1.5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce tuku
  • 1 banán
  • 1/3 hrnku vody
  • mořská sůl
Na náplň
  • bílý řecký jogurt
  • čerstvé ovoce
  • máta
Článek

Postup

Krok 1: Vločky smíchejte s kokosem nebo mletými oříšky, agávovým sirupem či medem, rozpuštěným tukem (dala jsem máslo, ale hodí se i kokosový olej), rozmixovaným banánem (čím zralejší, tím lepší), skořicí, špetkou soli a vodou.

Krok 2: Hmotu rozdělte na osm dílů a natlačte do formiček na tartaletky. Použít můžete i muffinové košíčky, těch vám pak vyjde více. Pečte 15 minut při 180 °C a nechte vychladnout ve formách.

Krok 3: Košíčky jsou křupavé jen první den, pak i v uzavřené dóze trochu navlhnou a změknou, ale to vůbec není na škodu. Až těsně před podáváním je plňte jogurtem, do kterého dle chuti vmíchejte rozmačkané ovoce a případně trochu oblíbeného sladidla. Dozdobte dalším ovocem, oříšky nebo mátou.

Tip: Těsto není moc sladké, množství sirupu proto upravte podle chuti. Jako náplň se hodí i domácí pribináček nebo domácí termix.

Co nejraději snídáte? Smoothie, obložené chleby nebo vločky? A zkoušeli jste už ovesnou kaši na slano?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.